Клубът по шахмат постигна първите си успехи

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 19, 2018 16:31

Клубът по шахмат постигна първите си успехи

Клубът по шахмат към НЧ „Дружба – 1870“ – Харманли, се завърна със сребърен медал от първото си официално състезание за деца. То се проведе в Раднево на 13 януари. Там 8-годишната Лора Стайкова стана втора в своята възрастова група на турнира за купа „Раднево“.
Лори, заедно с Валери Петков се състезаваха при най-малките – във възрастова група до 8 години. В последния – 7-ми кръг на състезанието, Валери беше в челната тройка с реални шансове за медал, но загуби тази партия.

Общо 6 деца от Харманли участваха в надпреварата за купа „Раднево“. Това е първото състезание на шахматния клуб с ръководител Валентина Димитрова. По думите й децата са се справили повече от чудесно, като се има предвид огромното натоварване – 7 партии за един ден и липсата на какъвто и да е състезателен опит.

Организатор и домакин на събитието бе Шахматен клуб „Марица – изток“ – Раднево, като специална подкрепа са оказали община Раднево и клуб по шахмат „Спорт и здраве“ – Раднево, а наградите бяха осигурени от Българска работническа федерация „Спорт и здраве“.
Близо 100 деца от 16 спортни клуба участваха в четвъртото издание на шахматния турнир за купа „Раднево“.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 19, 2018 16:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама