Клубът по джудо създава нови спортисти

Сакар нюз
От Сакар нюз март 21, 2018 08:16

Клубът по джудо създава нови спортисти

Спортен клуб ”Джудо” – Тополовград, за пореден път печели проект на Министерството на младежта и спорта – „Спорт за децата в свободното време“. Програмата продължава шест месеца. Ще стартира от 1 март 2018 година и ще завърши на 22 ноември 2018 г. Партньори в тази програма са община Тополовград, НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ и СУ “Д-р Петър Берон“. Заниманията ще се провеждат в спортната зала ”Миньор” от понеделник до четвъртък .
Програмата включва безплатен достъп на записалите се желаещи деца, ръководени от спортния специалист Мариана Йорданова.
Чрез заниманията децата не само ще придобият първоначални знания, умения и навици, свързани с този спорт, но ще подобрят физическите си качества със закупените спортни уреди и пособия, финансирани от Министерството на младежта и спорта.
Тази програма създава и предизвиква интерес в децата за системни занимания със спорт, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време. Наред с това, спортът джудо ще помогне и за по-бързата социализация на децата чрез формиране на качества като солидарност, толерантност и работа в екип.
Целта на програмата е да се популяризира и пропагандира спортът джудо и да се откриват талантливи деца, след което да продължат да се занимават активно този спорт. Също така да се използва спорта джудо като превенция срещу заболяванията, наднорменото тегло, гръбначните изкривявания, насилието, употребата на цигари, алкохол и наркотици.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 21, 2018 08:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама