Клуб по Zumba fitness ще стартира в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева април 4, 2016 09:58

Клуб по Zumba fitness ще стартира в Харманли

Акценти

 • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 13/651, година XIV, 1-7 април 2016

Свързани публикации

Клуб по Zumba fitness (Зумба фитнес) ще стартира в Харманли. От 11 април в 19:00 часа в сградата на НЧ “Дружба“ желаещите ще могат да посетят първото безплатно занятие. То ще бъде ръководено от преподавателя със специален сертификат по зумба – Наталия Василева.
Записванията за тези, които ще посещават уроците, могат да бъдат предварителни на телефона на читалището, както и на място в деня на първото посещение.
Клубът по Zumba fitness ще провежда уроци три дни в седмицата: понеделник от 19:00 часа, четвъртък от 18:30 ч. и в събота от 18:00 часа. Таксата за час ще бъде 2 лева.

Зумба е фитнес танц, създаден от колумбийския танцьор и хореограф Алберто „Бето“ през 90-те години на ХХ век. Той съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп ибойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари.
Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове.
. През 90-те години на ХХ век при провеждането на клас по аеробика Бето Перез забравя да вземе със себе си касетата с музиката за неговата хореография. За да не провали обучението, той решава да импровизира като използва традиционни салса и меренге ритми от касетите, които носи със себе си. По този начин провежда един нетрадиционен клас по аеробика, чрез който по-късно полага основите на Зумба.

снимка: Интернет

Милена Митева
От Милена Митева април 4, 2016 09:58
Напиши коментар

3 коментара

 1. Jesika Dimitrova април 4, 11:10

  nqkoi ako znae tel za zapisvane da pi6e

  Отговори на този коментар
 2. Jesika Dimitrova април 4, 11:01

  nakoi ako znae tel za zapisvane da pi6i

  Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.