Клуб „Будо“ завърши сезона с бронзов медал

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 18, 2016 08:59

Клуб „Будо“ завърши сезона с бронзов медал

Като успешен край на състезателния сезон на клуб “Будо” бе участието на бойци на националния шампионат по кудо „Купа Виктори“ – Пловдив.
Ясен Христов се състезава при най-тежките мъже. След много технична и красива игра той спечели трето място. „Реално той беше най-добрият състезател но му липсваше опит и пропусна победата при явна негова доминация над противника,“ коментира президентът Господин Бабамов.
През изминалата седмица бойците участваха още няколко спортни мероприятия. Преди летния почивен сезон най-малките се явиха на първия си изпит за техническа степен по кудо. След близо едногодишна подготовка и първите успехи като състезатели, кудоките взеха успешно и първите си степени. Протоколите с резултатите заминават за Япония и оттам се връщат сертификатите. Те важат за целия свят и се подписват лично от създателя на бойния спорт кудо Такаши Азума – една от легендите в света на бойните изкуства.
На 4 юни каратеките от секция Окинава карате участваха в спортно шоу и демонстрираха пред гражданите на Харманли своите умения. Най-атрактивни бяха състезателите и медалистите от последните шампионати. А ръководителите на секцията сенсей Халваджиев и сенсей Станислав Стоянов участваха в учебно-техническия семинар на най-големия майстор на стила Тадаши Ямашита.
Така клуб „Будо“ завършва спортно-състезателния сезон с много деца в залите,много медали и по-големи надежди. За желаещите деца и родители заниманията ще продължат по график и през лятото, когато всъщност децата имат необходимост да си запълнят свободното време и ваканцията.

През летния сезон клуб „Будо“ ще продължи със заниманията по стария график в залата. Родителите могат да разчитат на това, че през целия сезон децата ще бъдат занимавани от специалист през ваканцията. В понеделник, сряда и петък от 17:00 часа в залата на СОУ “Неофит Рилски“ ще могат да участват и начинаещи.
Заниманията по йога ще се провеждат вече един час по-късно, от 19:00 часа, във вторник и четвъртък в залата на читалището.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 18, 2016 08:59
Напиши коментар

1 Коментар

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.