Клуб „Будо“ си върна челните места в България

Милена Митева
От Милена Митева декември 10, 2016 10:27

Клуб „Будо“ си върна челните места в България

Клуб „Будо“ спечели 9 медала на Държавния шампионат за 2016-та година. Той се проведе в Бургас на 3 декември, събота. Състезателите от Харманли бяха 13. Единствено клуба от Града на Белоногата бе с представители във всички възрасти – деца, юноши и мъже. Успехите за най-малките състезатели бяха – един златен, един сребърен и два бронзови медала.
Това бе второто състезание за боеца Иван Попов и на него той се представи отлично. Завоюва първото място след като победи харманлица Антоан Тончев, който остана със среброто.
Алекс Огнянов и Димитър Зарков взеха бронзови медали.
При юношите – 17-18 – годишни, участие взеха 4 спортиста, които по-късно спечелиха признания в различни категории. Златен стана Даян Бабамов при юноши старша възраст. В същата категория трети се класира Милан Пeтров.
Втори в категорията при юноши младша бе Стойчо Стоев. При младежите в тежка категория трети е Атанас Димулски.
При мъжете пет човека представиха „Будо“ в различни категории. Най-добрия състезател – петкратният републикански шампион Валентин Руменов взе първит си златен медал в тази категория. Той победи съперниците си във всичките си срещи и доказа уменията си за пореден път. На трето място остана Славей Виделов.
В максималната категория участваха Иван Калчев и Стоян Ламбов. С бронзов медал се похвали Калчев, който е ветеран на клуб “Будо“.
На състезанието XXV Кудо шампионат участие взеха участие 15 клуба от цялата страна. С това състезание членовете на „Будо“ си върнаха челните места в България.
Следващото състезание ще се проведе в Харманли в края на април. То ще бъде Републиканско. Амбициите на домакините от клуба са той да бъде най-добре организираният шампионат, не само като реклама на спорта, а за и подобряване на имиджа на града в страната.

Този спорт започна началото си от Харманли преди 12 години. В страната вече има 25 клуба, които са членове на Българската Кудо федерация.

Милена Митева
От Милена Митева декември 10, 2016 10:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 910 554 преглеждания