Класиране на проектни предложeния на Община Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 11, 2020 14:38

Класиране на проектни предложeния на Община Харманли

Акценти

  • Регионален вестник, # 27/911 година XVII, 10 - 16 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

По покана за участие в кампанията „Харманли на 510 години“ – 2020 г. за прием на проектни предложения за финансиране в съответствие с приоритетите и целите на общински план за младежта на Община Харманли за 2020 г. постъпиха общо шестнадесет предложения от Неформални младежки групи /НФМГ/ от гр. Харманли и от села в общината. Общата финансова рамка е 20 000 лв. Одобрени за финансиране с до 2000 лв. са 10 проектни предложения.
С помощта на доброволния труд на одобрените младежки групи и финансовата подкрепа на Общината се предвижда облагородяването на дворните пространства в детските градини „Ален мак“ и „Детски свят“ от две неформални младежки групи, чиито имена съвпадат – „Калинка“.
Сред одобрените проекти, свързани с приоритетната област „Стимулиране на образователния процес, е този на НФМГ „Innova One”, гр. Харманли, които чрез закупуване на робот ръка – „Добот Маджик“, ще развият своите умения и тези на връстниците си в областта на роботиката и програмирането.
Сред младежите, кандидатствали и одобрени по проекта, са още НФМГ „Слънчеви усмивки“, с. Орешец, които ще обособят място за игри в парка на селото; НФМГ „Младите за Българин“, с. Българин, които предвиждат облагородяване на парково пространство чрез почистване, озеленяване, пребоядисване и поставяне на ограда и осветителни тела; НФМГ „Браничанче“, с. Браница, и „Зорки бисерчани“, с. Бисер, имат за цел да осигурят по-голям контрол и сигурност в своите населени места, като закупят и монтират видеонаблюдение; младежите от НФМГ „Върбовчета“, с. Върбово, НФМГ БОЙС, с. Иваново, и НФМГ „Сръчните изворчета“ ще почистят любите места за отдих и почивка в своите села, като за допълнително удобство за млади и стари ще монтират дървени беседки.
Източник: Община Харманли

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 11, 2020 14:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 262 771 преглеждания