Катя Димова ще ръководи Синдикат „Образование“ в Града на Белоногата

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2019 06:48

Катя Димова ще ръководи Синдикат „Образование“ в Града на Белоногата

Катя Димова бе избрана за председател на общинската структура на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ – Харманли.
Това стана с тайно гласуване на десетата отчетно-изборна конференция. Тя се състоя на 18 октомври в залата на читалище „Харманли – 2001“. За госпожа Димова това ще бъде четвърти мандат. За първи път тя бе избрана за общински председател на учителския синдикат преди 12 години.
На форума всяка от деветте училищни структури бе излъчила делегати. За легитимността на конференцията присъстваше Емилия Мирчева от националното ръководство на Синдиката и регионални секретари, една от които бе Костадинка Ангелова, която е председател на общинската структура в Димитровград.
В началото на деловата част Катя Димова направи отчет на извършеното през четиригодишния мандат. От него стана ясно, че особено високи успехи е постигнала структурата в организацията за придобиване на по-висока професионално-квалификационна степен на синдикалните дейци.
Наред с това са проведени и обучения с присъждане на кредити по Наредба №12 – за професионалния статут на педагогическите специалисти, които ще имат съществена роля при атестирането на учителите, което ще се провежда на всеки четири години, както е по действащия от 2016 година нов закон в образованието. Първата атестация ще бъде през учебната 2020-21 година.
По отчета се изказаха Румяна Русева, Надежда Карамфилова и Светлана Николова. Те не скриха удовлетворението си от ефективната дейност на общинската структура.
За общински секретари бяха избрани Красимира Иванова и Катя Бозмова.
Емилия Мирчева поздрави всички делегати с провеждането на 10-та конференция. Тя сподели оценката, която националното ръководство е направило на общинската структура, която е от най-високите от общо 44-те структури в страната.

Конференцията бе открита с изпълнения на вокална група „Сладурани“, с ръководител Марияна Панайотова. Децата изпяха няколко песни, една от които беше „С песен по света“, чийто композитор е Боби Мирчев, който беше в залата. Той е автор на текста на химна на Синдикат „Образование“, с който започна и деловата част на конференцията. В края той поздрави делегатите, като пя и свири свои песни.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2019 06:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама