Кардио упражнения, които може да правите вкъщи

Сакар нюз
От Сакар нюз април 9, 2020 15:04

Кардио упражнения, които може да правите вкъщи

Акценти

  • Вижте 4 кардио упражнения, които да правите у дома

Свързани публикации

Как да поддържате форма, ако работите от вкъщи и движението ви е ограничено? Вижте 4 кардио упражнения, които да правите у дома.
Кардио упражненията са наричани още аеробни. Те са ключови за здравето на сърцето и белите дробове. Кардио упражненията ускоряват пулса, а с това и движението на кръвта. По този начин много по-големи количества кислород се доставят в цялото тяло, а оттам и ползите за здравето.
Смята се, че редовното правене на кардио упражнения подобрява цялостното здравословно състояние и качеството на съня, помага със сваляне на килограми и намалява риска от развитие на хронични заболявания.
Най-лесният начин за кардио е тичането. Ако обаче живеете далеч от парка, това е трудно постижимо. Можете да правите кардио и у дома, на фитнес уред. Не във всеки дом обаче има място за такъв. Ако и вашият случай е подобен, то следващите упражнения ще са ви от полза.
Ако сте много обездвижени, най-добре не бързайте да се претоварвате. Започнете с кратки серии и правете почивка между тях. Дайте възможност на тялото си да се нагоди към режима.
Колене във въздуха
Това упражнение е идеално, ако у дома е тясно и нямате пространство „да се развихрите“. Застанете на едно място, приберете ръцете в юмруци, сгънете ръцете в лактите и повдигнете единия крак към гърдите, мърдайки ръцете в синхрон. Върнете се в изходна позиция и повторете с другия крак. Постепенно ускорете темпото. Започнете с кратки серии от по 2-3 минути упражнение с 1 минутка почивка между сериите.
Ритници към дупето
Може да се каже, че това упражнение е противоположното на коленете във въздуха. Изправете се, приберете ръцете като за молитва точно пред гърдите. Започнете да тичате на място, като вдигате петите към дупето. Започнете с бавно темпо и ускорете постепенно. Направете няколко серии от по 2-3 минути с почивка между тях.
Подскоци с разтваряне на ръцете и краката (Jumping Jack)
Упражнението джъмбинг джак е чудесно за малко по-напредналите, защото натоварва повече тялото. Мнозина от вас може би си го спомнят от училище или детската градина, където често се използва за загрявка. Застанете с леко разтворени крака и ръце, отпуснати до тялото. С леко свиване на колената подскочете настрани, като съберете ръцете над главата, а след това се върнете в изходна позиция.
Клякания с подскок
Застанете с леко разтворени крака. Съберете двете ръце в юмрук и ги сложете пред гърдите. Приклекнете, след което леко подскочете. При връщането в изходна позиция също приклекнете леко, за да можете отново да подскочите след това. Започнете с 2-3 серии от по 1 минута и постепенно увеличавайте интензитета.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз април 9, 2020 15:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.