Кардио упражнения, които може да правите вкъщи

Сакар нюз
От Сакар нюз април 9, 2020 15:04

Кардио упражнения, които може да правите вкъщи

Акценти

  • Вижте 4 кардио упражнения, които да правите у дома

Свързани публикации

Как да поддържате форма, ако работите от вкъщи и движението ви е ограничено? Вижте 4 кардио упражнения, които да правите у дома.
Кардио упражненията са наричани още аеробни. Те са ключови за здравето на сърцето и белите дробове. Кардио упражненията ускоряват пулса, а с това и движението на кръвта. По този начин много по-големи количества кислород се доставят в цялото тяло, а оттам и ползите за здравето.
Смята се, че редовното правене на кардио упражнения подобрява цялостното здравословно състояние и качеството на съня, помага със сваляне на килограми и намалява риска от развитие на хронични заболявания.
Най-лесният начин за кардио е тичането. Ако обаче живеете далеч от парка, това е трудно постижимо. Можете да правите кардио и у дома, на фитнес уред. Не във всеки дом обаче има място за такъв. Ако и вашият случай е подобен, то следващите упражнения ще са ви от полза.
Ако сте много обездвижени, най-добре не бързайте да се претоварвате. Започнете с кратки серии и правете почивка между тях. Дайте възможност на тялото си да се нагоди към режима.
Колене във въздуха
Това упражнение е идеално, ако у дома е тясно и нямате пространство „да се развихрите“. Застанете на едно място, приберете ръцете в юмруци, сгънете ръцете в лактите и повдигнете единия крак към гърдите, мърдайки ръцете в синхрон. Върнете се в изходна позиция и повторете с другия крак. Постепенно ускорете темпото. Започнете с кратки серии от по 2-3 минути упражнение с 1 минутка почивка между сериите.
Ритници към дупето
Може да се каже, че това упражнение е противоположното на коленете във въздуха. Изправете се, приберете ръцете като за молитва точно пред гърдите. Започнете да тичате на място, като вдигате петите към дупето. Започнете с бавно темпо и ускорете постепенно. Направете няколко серии от по 2-3 минути с почивка между тях.
Подскоци с разтваряне на ръцете и краката (Jumping Jack)
Упражнението джъмбинг джак е чудесно за малко по-напредналите, защото натоварва повече тялото. Мнозина от вас може би си го спомнят от училище или детската градина, където често се използва за загрявка. Застанете с леко разтворени крака и ръце, отпуснати до тялото. С леко свиване на колената подскочете настрани, като съберете ръцете над главата, а след това се върнете в изходна позиция.
Клякания с подскок
Застанете с леко разтворени крака. Съберете двете ръце в юмрук и ги сложете пред гърдите. Приклекнете, след което леко подскочете. При връщането в изходна позиция също приклекнете леко, за да можете отново да подскочите след това. Започнете с 2-3 серии от по 1 минута и постепенно увеличавайте интензитета.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз април 9, 2020 15:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.