Караяньови се събраха за трети път на родова среща в с. Поляново

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 16, 2019 15:02

Караяньови се събраха за трети  път на родова среща в с. Поляново

„Бог богува, род след род съществува, семейства Караяньови во веки ще съществува“, казаха на родовата си среща събралите се от Караяньовия род. Потомците му дойдоха за трета година в с. Поляново. Срещата се състоя на 9 ноември, събота и на нея присъстваха около 80 човека – малки и големи, по четири поколения от семейство. Най-малка бе 3-годишната Даниела Боева, а най-възрастната – прабаба й, на 86 години.
При миналото събиране те взеха решение да направят чешма и бяха събрали пари за това. Но тъй като водата е негодна за пиене, със средствата се извърши частичен ремонт на подовата настилка в църквата с ламинат.
На последната си среща също събраха пари и всички единодушно решиха те отново да бъдат вложени за църквата, в знак на продължението на рода Караяньови.
На празника беше сготвен курбан за здравето на целия род. Майсторът му бе Димитър Желязков – Албенски, а отец Максим го освети с водосвет.
За доброто настроение на роднините се погрижи организаторката Желка Янакиева. Веселието бе голямо, както за младите, така и за старите, извиваха се кръшни хора и накрая на никой не му се тръгваше.
Създадоха си родова група в социалните мрежи, за да комуникират по-лесно и си направиха обща снимка за спомен. На финала си пожелаха през лятото на 2020 г. отново да се съберат и родът да продължи да се сплотява.Родът на Караяню съществува повече от 300 години. Селището, където е живял, се намира между Горната кория и дерето Малкоча. Неговото имение е било 28 декара. Това място сега носи името Горните юртя. То се състояло от десетина къщи със сламени покриви, приличало по-скоро на овчарски колиби. Съпругата на Кара Яню била не само работлива, но умна и добра жена.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 16, 2019 15:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 399 преглеждания