Караш без книжка, хващат те и пак караш

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 22, 2016 12:24

За някои хора това вече се е превърнало в спорт и надлъгване с органите на МВР.
Ж.П.И.от Тополовград, неженен, неосъждан досега, земеделски производител на 12. 02. 2016 г. около 14 ч. е спрян за проверка на ул. „Мусала” в града да управлява собствения си автомобил Фиат „Панда” без книжка. Но не само това.
Оказва се, че година по рано той е санкциониран за същото провинение от РУ на МВР – Харманли, което обаче ни най-малко не го е спряло да си кара колата. Съдът е констатирал следното: „Деянието е извършено при пряк умисъл. Обвиняемият е съзнавал общественоопасния характер, предвиждал е неговите общественоопасни последици и е искал настъпването на тези последици. „Като взе предвид характера на извършеното деяние, имотното и материално положение на обвиняемия, съдът наложи на обвиняемия наказание глоба в минималния размер –1000 лв., предвиден в закона при превес смекчаващи отговорността обстоятелства – признанията на обвиняемия и съдействието му за разкриване на обективната истина по делото.
Така наложеното наказание ще въздейства предупредително и възпитателно спрямо обвиняемия и спрямо другите членове на обществото, склонни към извършване на такива деяния”. Глобата от 100 лв може да бъде обжалвана пред Ямболския съд в 15 дневен срок.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 22, 2016 12:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 250 048 преглеждания