Карамфилова: ” Възпитаниците ми очакват с нетърпение следващото ни лято”

Милена Митева
От Милена Митева август 11, 2016 08:05

Карамфилова: ” Възпитаниците ми очакват с  нетърпение следващото ни лято”

Как стартира курсът, с какви деца започнахте да работите тази година?
Първите три дни имаше страшно много деца на различна възраст, с различно ниво на умение. Докато ги разпределя на групи беше най-трудно. Първите бяха две начинаещи и една напреднала. По-късно се наложи от начинаещите да се направи още една с по-малки деца и така започна работата. Имаше такива, които се откроиха и бяха преместени в друга група. От 50-те деца, 5 бяха на харманлийци, живеещи в София. Възрастта на децата бе от 6 до 14 години.
Имаше доста желаещи до 4 години, но там група не се сформира. С по-малките деца се работи по-трудно. Те имат краткотрайна концентрация и ако бяхме сформирали група тя трябваше да е най-много от 5 деца. Родителите също предложиха да организираме курс за тях, но там проблем е заетостта им през деня.

Коя е най-голямата промяна, която видяхте след дипломирането на учениците си?
И най-страхливите деца придобиха хъс за работа и намокриха главички. Видях желанието им за плуване. Спортът е фин и се изискват много неща. Стиловото плуване също е важно. Раздялата бе най-трудна на последната ни среща. Децата са нетърпеливи да дойде следващото лято.
Имаше предложение за продължаване на курса.

Според Вас плуването е един от най-полезните спортове. Какво губят децата по времето, когато не го практикуват?
Губят чувството за вода и затова нека всички, когато имат възможност, да правят това, което са научили от курса, както и ако имат възможност да ходят по почивки. Проблем за града е, че в него няма целогодишен басейн. Аз съм карала един месец стаж в Магдебург (Германия), където във всяко село има по 50-метров басейн, където плуването е задължителен спорт.

DSC_0056

Деца усвоиха техниките на плуването и се дипломираха

Над 50 деца усвоиха техниките на плуването и се дипломираха успешно след курс през изминалия петък, 29 юли. Той се проведе на басейните в Градската градина на Харманли и бе ръководен от Надежда Карамфилова, която е треньор по плуване. В продължение на 30 дни децата посещаваха занятия и се обучаваха. Събрали се около басейна, малките и големите плувци показаха какво са научили на своите родители, близки и приятели и се дипломираха успешно след завършването на курса. Те получиха поздравления от своя преподавател и аплодисменти от събралите се.
В двата басейна на комплекса децата демонстрираха преодоляване на отсечки с различни техники на плуване, разделени на две групи- начинаещи и напреднали плувци. В този специален за децата ден концесионерите на Градска градина бяха подготвили почерпка и парти за края на събитието.

Милена Митева
От Милена Митева август 11, 2016 08:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 262 261 преглеждания