Карамфилова: ” Възпитаниците ми очакват с нетърпение следващото ни лято”

Милена Митева
От Милена Митева август 11, 2016 08:05

Карамфилова: ” Възпитаниците ми очакват с  нетърпение следващото ни лято”

Как стартира курсът, с какви деца започнахте да работите тази година?
Първите три дни имаше страшно много деца на различна възраст, с различно ниво на умение. Докато ги разпределя на групи беше най-трудно. Първите бяха две начинаещи и една напреднала. По-късно се наложи от начинаещите да се направи още една с по-малки деца и така започна работата. Имаше такива, които се откроиха и бяха преместени в друга група. От 50-те деца, 5 бяха на харманлийци, живеещи в София. Възрастта на децата бе от 6 до 14 години.
Имаше доста желаещи до 4 години, но там група не се сформира. С по-малките деца се работи по-трудно. Те имат краткотрайна концентрация и ако бяхме сформирали група тя трябваше да е най-много от 5 деца. Родителите също предложиха да организираме курс за тях, но там проблем е заетостта им през деня.

Коя е най-голямата промяна, която видяхте след дипломирането на учениците си?
И най-страхливите деца придобиха хъс за работа и намокриха главички. Видях желанието им за плуване. Спортът е фин и се изискват много неща. Стиловото плуване също е важно. Раздялата бе най-трудна на последната ни среща. Децата са нетърпеливи да дойде следващото лято.
Имаше предложение за продължаване на курса.

Според Вас плуването е един от най-полезните спортове. Какво губят децата по времето, когато не го практикуват?
Губят чувството за вода и затова нека всички, когато имат възможност, да правят това, което са научили от курса, както и ако имат възможност да ходят по почивки. Проблем за града е, че в него няма целогодишен басейн. Аз съм карала един месец стаж в Магдебург (Германия), където във всяко село има по 50-метров басейн, където плуването е задължителен спорт.

DSC_0056

Деца усвоиха техниките на плуването и се дипломираха

Над 50 деца усвоиха техниките на плуването и се дипломираха успешно след курс през изминалия петък, 29 юли. Той се проведе на басейните в Градската градина на Харманли и бе ръководен от Надежда Карамфилова, която е треньор по плуване. В продължение на 30 дни децата посещаваха занятия и се обучаваха. Събрали се около басейна, малките и големите плувци показаха какво са научили на своите родители, близки и приятели и се дипломираха успешно след завършването на курса. Те получиха поздравления от своя преподавател и аплодисменти от събралите се.
В двата басейна на комплекса децата демонстрираха преодоляване на отсечки с различни техники на плуване, разделени на две групи- начинаещи и напреднали плувци. В този специален за децата ден концесионерите на Градска градина бяха подготвили почерпка и парти за края на събитието.

Милена Митева
От Милена Митева август 11, 2016 08:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.