Кандидатите, кога ще си приберете плакатите?

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 1, 2015 02:31

Кандидатите, кога ще си приберете плакатите?

По стени, стълбове, огради, контейнери за смет и където още ви идва или не на ума се кипрят плакатите на кандидатите за местни управници от вота в края на октомври тази година. Даже има останали и от други избори, чак от преди четири години, ако не и повече. Някои още изглеждат като нови, други поизбледнели и разкъсани, особено от последния бурен вятър. Но си стоят. На никой не му идва на ум, че срокът им е изтекъл и трябва да се махнат, а не да висят като стари вестници на агитационно  табло. Изглежда е много по-лесно  да се поставят и залепят, отколкото когато им изтече времето /а то горе-долу е само месец/ да се премахнат от тези, които са ги сложили, или по-скоро от тези, които са  поръчали поставянето им. Има ги навсякъде, месец след изборите и сигурно още дълго ще висят по стени и на всички други места, където са лепени плакатите  на всички кандидати и за кметове, и за съветници. Независимо от разпоредбите на изборния кодекс, от заповедите на кмета на общината или от други разпоредби на централната и местна власт. Вероятно докато дъждът, слънцето, вятърът и други природни явления не се справят с тях или общинската управа не вземе да глобява тези, които се кипрят на тях.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 1, 2015 02:31
Напиши коментар

2 Коментара

 1. Нина декември 1, 07:55

  Може би е време да се почистят най накрая!Ще е хубаво да се поставят обособени места за лепене не само на плакати а и също на обяви,некролози и тн . Лично на мен ми е страшно неприятно на всяко дърво по главната а и не само там да виждам починали хора който сякаш изкачат на всяка крачка.

  Отговори на този коментар
  • лилиа1984 декември 20, 19:59

   Абсолютно съм съгласна!Тази практика с лепене на плакати,некролози и т.н мисля ,че трябва да спре.Но е редно кмета да издаде заповед и да обособи място ,където ако някой желае да лепи разни обяви и т.н.Гражданите защо спят,явно не им пречи щом никой не е подал жалба или предложение това да се премахне.Културата на хората е такава!

   Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама