Каналджия със споразумение за вкарване на 25 мигранти

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2017 08:02

Каналджия със споразумение  за вкарване на 25 мигранти

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 6/37, 10-16 февруари 2017

Свързани публикации

След като на сириецът Мохамад Шериф Хюсеин Ахмад, на заседание на тополовградския съд му бе прочетен текста на кюрдски на споразумението, той декларира, че го приема и се отказва от гледането на делото по общия ред. Чужденецът пребивава законно в България и работи като автомонтьор в Харманли. Той се призна за виновен за това, че на 13 декември 2016 г., около 22.00 – 23.00 часа в землището на с. Маломирово, в землището на Елхово и Тополовград, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомогнал група от 25 чужденци. Те били сирийски граждани, които искали да пребивават и преминат през България.
Съдът прие, че деянието е извършено от обвиняемия и с пряк умисъл и за извършеното престъпление му определи наказание “лишаване от свобода” за срок от десет месеца и глоба 2 000 лева.
Изпълнението му се отлага за изпитателен срок от три години. Приспада му се времето, през което е задържан в следствения арест, а вещественото доказателство – Мерцедес се отнема в полза на държавата. Обвиняемият трябва да заплати разноските за преводач, които са 330 лв.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2017 08:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.