„Камерна сцена Пловдив“ прекрачва отвъд музиката

Сакар нюз
От Сакар нюз март 15, 2015 07:38

„Камерна сцена Пловдив“ прекрачва отвъд музиката

Акценти

  • Милчо Левиев, Марио Станчев, Ангел Заберски, Христо Йоцов, Веселин Койчев, Вики Алмазиду, Мирослава Кацарова – това са само част от имената, с които пловдивската публика се срещна в досегашните издания на проекта

Свързани публикации

Отвъд музиката отправя взор новият сезон на „Камерна сцена Пловдив“. Проектът отбелязва четвъртото си издание с концерти, в които музиката се превръща в мост към други изкуства.

Начало на изявите поставят актрисата Мая Новоселска и пианистът Антони Дончев с „Малко театрален концерт“ на 28 март от 18.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Комедийна, драматична и киноактриса, Мая Новоселска е и изключителен музикален импровизатор с неповторимо усещане за музика във всичките й форми. Диригентът на Биг бенда на БНР Антони Дончев е сред най-изявените имена на българската музикална сцена, със завиден брой авторски албуми, в това число и с театрална музика.

През април в синтеза на изкуствата се включват музикантите от „Голдън проджект“ и художникът Дончо Дончев. Джаз формацията ще представи дебютния си албум „SEVEN SENSE“. По време на живото изпълнение художникът ще рисува, пресъздавайки емоцията и настроението на концерта върху платната си. На финала към всяка изсвирена пиеса ще има нарисувана отделна картина, вдъхновена от самата песен.

През май виртуозният цигулар Мичо Димитров ще разчупи традиционния формат цигулка – пиано, представяйки безсмъртни квартетни произведения от Хайдн, Моцарт, Менделсон, любими пиеси от Бах, Бетовен, Бийтълс, Скот Джоплин. В „Мичо Димитров и приятели“ маестрото ще музицира със свои млади колеги от Пловдивската филхармония. Освен брилянтен цигулар, Мичо изявява артистични заложби и като художник. От 2012 г. насам е реализирал пет самостоятелни изложби и три участия в съвместни експозиции в България и Холандия.

За ценителите на стойностната музика името „Камерна сцена Пловдив” е значещо. Милчо Левиев, Марио Станчев, Ангел Заберски, Христо Йоцов, Веселин Койчев, Вики Алмазиду, Мирослава Кацарова – това са само част от имената, с които пловдивската публика се срещна в досегашните издания на проекта. „Класическа музика, джаз, етно, фолклор, кино- и театрална музика – стремим се да задоволяваме и провокираме естетическите вкусове на възможно най-широка аудитория – обяснява целите на проекта авторът му Петър Салчев. – Активно работим и в посока на младите творци и изпълнители, давайки им възможност да се представят на голяма сцена“.

Традиционен домакин на концертите от „Камерна сцена Пловдив“ е Първо студио на Радио Пловдив. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.

Източник: „Камерна сцена Пловдив“

Сакар нюз
От Сакар нюз март 15, 2015 07:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 267 540 преглеждания