Камери за видеонаблюдение следят за реда в село Поляново

Милена Митева
От Милена Митева февруари 2, 2018 12:18

Камери за видеонаблюдение следят за реда в село Поляново

Видеокамери уплашиха ловки крадци в село Поляново. Техните набези провокираха жителите да си изградят видеонаблюдение. Вече втори месец хората там са доста по-спокойни от това, че за сигурността им се следи от много камери.
За да прибягнат към този вид мерки за опазване на селото, решението се взе след събрание на инициативния комитет. „Имахме много кражби и се събрахме на общо събрание. Решихме, че трябва да се събрат пари и все още продължаваме да събираме, за да приключим с проблема”, сподели Тянка Акова, кмет на Поляново.
„От доста време нямаме набези”, допълва тя.
Нарушаващите закона са посегнали и на църквата в селото. Това обясни представител на църковното настоятелство „Свети Пророк Илия” – Желка Янакиева. Тя съобщи, че се е наложило да се поставят камери и около църквата, за да бъде опазена. „Тя е паметник на културата и ни е най-ценното. Крадците нямат страх от Господ, защото не са християни. От камерите имат повече страх”, допълни членът на настоятелството.
Като представител на инициативния комитет в селото Неда Колева каза:
„Аз смятам, че в село Поляново има инициативни хора, въпреки че сме доста малко. Част от тези хора взехме решението да направим инициативен комитет, който добре се справя със задачата. Предложиха ни няколко фирми за действие, направихме проучване за цени и взехме най-доброто решение”, допълни жената.
Тя не е наясно дали в други села има подобни практики срещу престъпници.
От полицията също одобряват инициативата на поляновци, защото тяхната работа при откриването на нарушителите на реда ще бъде улеснена.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 2, 2018 12:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 721 преглеждания