Какво да включите в ритуала за дълготрайния ежедневен грим?

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 17, 2018 07:42

Какво да включите в ритуала за дълготрайния ежедневен грим?

Акценти

  • Тайната на дълготрайния грим е да бъдете последователни.

Свързани публикации

Да знае как да постави грима си правилно и какви продукти да използва, е от съществено значение за безупречната визия на всяка дама. Тайната на дълготрайния грим е да бъдете последователни. Ето и стъпките, които да включите в ежедневния си ритуал за красота:
1. Основата на перфектния грим – здравата кожа
Преди да говорим за безупречен и дълготраен грим, трябва да положете добра основа с подходящи грижи за кожата си. Има различни начини, по които можете да поддържате кожата си в най-добро състояние. На първо място е здравословното хранене, пиенето на много вода, приемането на витамини и разбира се използването на качествени козметични продукти.
Не забравяйте да почиствате добре лицето си – да ексфолирате, хидратирате и снабдявате с допълнително антиоксиданти кожата си посредством подхранващи маски редовно.
2. Базата за грим – продуктът, който не бива да пропускате
Използването на база за грим преди нанасяне на фон дьо тена и сенките за очи е чудесен начин да помогнете на грима си да остане непокътнат през целия ден. Има различни видове бази, които са готови да удовлетворят всяко ваше желание. Според типа на кожата ви може да изберете база, която прикрива зачервяванията или така, която придава допълнителен блясък на сухата кожа.
Познавайки нуждите на кожата си е от е от ключово значение, за да откриете правилния продукт. Добра идея е да опитате няколко различни формули бази за грим, докато не откриете идеалната за вас.
3. Използвайте качествени четки за грим
Това вероятно е един от най-важните елементи, когато става въпрос за дълготрайност на грима. Използването на качествени четки за нанасяне на фон дьо тен, коректор, сенки за очи и т.н. ще гарантира, че продуктите ще се преливат добре и също така, че ще издъжат цял ден върху лицето ви.
4. Коректорът винаги е на второ място
Поставянето на коректор под очите и върху зачервяванията, трябва да се случва след нанасяне на фон дьо тена. В противен случай той няма да успее да осъществи основната си задача – да прикрие дребните несъвършенства по кожата ви. Прилагането на коректора върху фон дьо тена, както и правлното им смесване, ще ви гарантира перфектен резултат и ще минимализира възможността от преждевременно разваляне на грима през деня.
5. Отстранявайте излишния себум
Имате мазна кожа? Макар допълнителното омазняване на кожата всъщност помага за предотвратяване появата на бръчки и фини линии, никоя жена не желае лицето и да лъщи поради избиването на мазни петна през целия ден. В такива случаи е добре да сте подготвени и винаги да носите в чантата си пакетче матиращи кърпички. С тяхна помощ ще можете да регулирате лъщенето на кожата по всяко време на деня.
6. Долу ръцете!
Един от начините, по които можете да сте сигурни, че ще удължите трайността на грима си, е като държите ръцете си далеч от лицето. Сериозно, спрете да го докосвате! Има достатъчно много микроби, които се намират около вас постоянно, и прибавянето на още посредством мръсотия, мазнината и всичко останало, което се намира върху на ръцете ви, няма да помогне да поддържате кожата си чиста. Колкото повече разтривате и докосвате лицето си, толкова повече пада и гримът ви.
7. Запечатайте всичко с прозрачна пудра
Прахообразните пудри в случая са за предпочитане от компактните варианти, тъй като са много по-леки и незабележими върху кожата. Поставянето на прозрачна пудра като последен штрих към грима ви, не само ще запечата на място всички поставени продукти, но и ще намали прекомерния блясък типичен за мазния и смес тип кожа.
Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 17, 2018 07:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.