Как трябва да реагираме, когато детето се тръшка?

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 3, 2018 14:11

Как трябва да реагираме, когато детето се тръшка?

Акценти

  • Когато то види, че никой не му обръща внимание, в някакъв момент ще отстъпи.

Свързани публикации

Обикновено тръшкането при децата е провокирано от нещо, което те искат, но не са го получили, затова се опитайте да разберете каква е причината за сцената – дали е играчка, която сте забравили вкъщи, или е нещо, което иска да направите на момента. Откривайки първоизточника, ще може да дадете някакво обяснение, което в някои случаи може да успокои детето. Понякога обаче тръшкането е зов за внимание и може да е свързано с някакъв психологически проблем или травма.
Не се поддавайте
Изрязяването на емоция от ваша страна по време на тръшкането на детето, било то загриженост, притеснение или яд, може да се използва срещу вас. Най-добрата стратегия е да се опитате да игнорирате сцената – не гледайте детето и ако сте вкъщи, дори може да се преместите в другата стая. Когато то види, че никой не му обръща внимание, в някакъв момент ще отстъпи.
Запазете спокойствие
Със сигурност тръшкането не е от най-приятните моменти и определено е предизвикателство за нервната система на родителите, но най-важното е в такива случаи да запазите спокойствие. Говорете с равен тон, не се поддавайте на гнева си и ако видите, че детето не реагира на вашите думи, тогава най-добре го оставете, докато се успокои и му мине. Колкото и да сте изкушени да му се скарате или да му обяснявате защо поведението му е неприемливо, сега не е времето, защото малчуганът не умее да контролира емоциите си.
Опитайте с чувство за хумор
Понякога шегата е добър подход за успокояване на детето, ако то се тръшка. Проявете чувство за хумор, пошегувайте се със ситуацията и вижте дали и то няма да отвърне със същото и да се овладее. Всъщност хуморът ще ви послужи като средство, което да разсее детето и да му отвлече вниманието от първоизточника на емоционалния изблик.
Приберете се вкъщи
Ако тръшкането се случва навън, докато пазарувате или сте на разходка, тогава най-добре напуснете мястото, на което се намирате, и се приберете вкъщи, където по-лесно може да контролирате ситуацията. Има голяма вероятност малчуганът да се успокои по пътя.
Не мислете за околните
Абстрахирайте се от чуждото мнение и помнете, че често хората съдят, без да разполагат с цялата информация. Не изпитвайте чувство за вина заради емоционалните изблици на вашето дете. Все пак това е проблем, който с времето ще отшуми.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 3, 2018 14:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама