Как ще бъде отбелязан 3 март в другите градове?

Милена Митева
От Милена Митева март 1, 2019 14:15

Как ще бъде отбелязан 3 март в другите градове?

В Харманли 141 години от освобождаването на България ще бъде отбелязан с тържествена програма „Свободна България“.
Тя ще се състои пред Руския паметник от 11:30 часа. Поетичен рецитал ще представят възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“, както и смесен хор „Славей“. Тържествено ще бъде вдигнато знамето на Република България, ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на освободителите.
От 11:00 часа в храм „Св. Атанасий“ свещеници от Харманлийска духовна околия ще отслужат тържествен молебен за преуспяването на българския народ.
Община Ивайловград кани всички жители и гости на града на тържествен концерт по повод националния празник на България. Той ще бъде на 3 март, неделя, и в него участие ще вземат самодейните състави към НЧ „Пробуда – 1914”. Концертът ще се състои от 18:00 часа в голямата зала на читалището.
Венци и цветя в знак на признателност към загиналите за свободата ще бъдат поднесени на паметниците на Васил Левски в традската градина, паметните плочи на Димо Николов, А. Дограмаджиев, Капитан Петко войвода, Яни Попов.
Шествието ще започне от 17:00 часа на 1 март от сградата на ОбА – Ивайловград.
В Симеоновград в отбелязването на празника участие ще вземат възпитаници на детските градини и училищата, които ще рецитират и пеят за делата на великите освободители. Самодейци от читалището също ще се изявят. Събитието започва в 10:30 часа на площад „Трети март“.
В Любимец празничната програма ще стартира в 10:30 часа на площад „Трети март“ с издигането на националния флаг. От 10:30 до 11:30 часа рецитал и празнична програма ще изнесат ученици от НУ “Христо Ботев“ и самодейци от ТК „Сакарче“.

Милена Митева
От Милена Митева март 1, 2019 14:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.