Как ще бъде отбелязан 3 март в другите градове?

Милена Митева
От Милена Митева март 1, 2019 14:15

Как ще бъде отбелязан 3 март в другите градове?

В Харманли 141 години от освобождаването на България ще бъде отбелязан с тържествена програма „Свободна България“.
Тя ще се състои пред Руския паметник от 11:30 часа. Поетичен рецитал ще представят възпитаниците на ОУ „Иван Вазов“, както и смесен хор „Славей“. Тържествено ще бъде вдигнато знамето на Република България, ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на освободителите.
От 11:00 часа в храм „Св. Атанасий“ свещеници от Харманлийска духовна околия ще отслужат тържествен молебен за преуспяването на българския народ.
Община Ивайловград кани всички жители и гости на града на тържествен концерт по повод националния празник на България. Той ще бъде на 3 март, неделя, и в него участие ще вземат самодейните състави към НЧ „Пробуда – 1914”. Концертът ще се състои от 18:00 часа в голямата зала на читалището.
Венци и цветя в знак на признателност към загиналите за свободата ще бъдат поднесени на паметниците на Васил Левски в традската градина, паметните плочи на Димо Николов, А. Дограмаджиев, Капитан Петко войвода, Яни Попов.
Шествието ще започне от 17:00 часа на 1 март от сградата на ОбА – Ивайловград.
В Симеоновград в отбелязването на празника участие ще вземат възпитаници на детските градини и училищата, които ще рецитират и пеят за делата на великите освободители. Самодейци от читалището също ще се изявят. Събитието започва в 10:30 часа на площад „Трети март“.
В Любимец празничната програма ще стартира в 10:30 часа на площад „Трети март“ с издигането на националния флаг. От 10:30 до 11:30 часа рецитал и празнична програма ще изнесат ученици от НУ “Христо Ботев“ и самодейци от ТК „Сакарче“.

Милена Митева
От Милена Митева март 1, 2019 14:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.