Как със сол да станете по-красиви?

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 24, 2018 20:55

Как със сол да станете по-красиви?

Акценти

  • Солта също така контролира кръвното налягане и нормализира неправилното функциониране на сърцето.

Свързани публикации

Може би сте свикнали да възприемате морската сол като най-ефективното средство против настинка – класиката крака в гореща вода с такава сол.
Истината обаче е, че този продукт се отразява по чудесен начин на кожата и косата.
Морската сол има алкално действие, което помага за баланса на нивото на киселините в организма. Така се елиминира рискът от фатални болести.
Тя помага за укрепването на имунната система, която по-лесно може да се пребори с различни заболявания като грип и алергии.
Морската сол има оказва влияние и на сърдечно-съдовата система. Учените са доказали, че редовната консумация на сол, разтворена във вода може значително да намали нивото на лошия холестерол в тялото.
Солта също така контролира кръвното налягане и нормализира неправилното функциониране на сърцето.
Метаболитните нарушения като диабет могат успешно да се лекуват с морска дол, тъй като тя помага за намаляването на нивото на захар в кръвта.
Повече от 20% от натрия в човешкото тяло се натрупва в костите, които се увреждат при недостиг на минерали в кръвта у телесните течности. С добавянето на морска сол в храната може да се избегне, или да се облекчи остеопорозата.
Морската сол е полезна и за дихателната система, а минералите и структурните частици на водораслите, които се съдържат в морската вода, помагат за възстановяването на лигавицата.
Така се предотвратява натрупването на излишни течности, с което кожата става по-стегната, млада и здрава.
Тя е много подходяща като естествен ексфолиант за кожа, тъй като нейната текстура помага при отстраняването на слоя мъртви клетки от кожата.
Морската сол е природен лек срещу мазна коса. Солта помага за усвояването на излишните мазнини от косата, като я прави мека и красива.
Благодарение на изобилието от минерали в морската сол, косата става по-обемна. Солта осигурява достатъчно хранителни вещества за космените фоликули, като по този начин косата става по-здрава.

Източник: edna.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 24, 2018 20:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама