Как правилно да използвате гъбичка за грим?

Сакар нюз
От Сакар нюз август 8, 2018 08:57

Как правилно да използвате гъбичка за грим?

Акценти

  • Не измивате гъбичката за грим след всяко използване.

Свързани публикации

Използвали ли сте гъбичка за грим или предпочитате да нанасяте декоративната козметика с пръсти? Вижте някои полезни съвети за гъбичката за грим.

Видове гъбички за грим?
Има всевъзможни гъбички за грим. Някои са на популярни марки декоративна козметика, други са съвсем обикновени и доста по-евтини. Общото между повечето е, че имат по-стеснена част, често пъти дори изострена, както и по-широка – най-вече за зони като челото, страните, шията и деколтето.
С големите гъбички за грим можете да нанасяте и крем за лице, кремообразен руб, BB и CC кремове.
По-малките като размер гъбички за грим се използват както за зоната около очите, така и за нанасяне на декоративна козметика върху определени малки участъци – пъпки, белези.

Как се използват гъбичките за грим в 5 стъпки?
Преди да използвате гъбичката за грим, трябва да я потопите във вода. Намокрете я добре, след което много добре я изстискайте. Вече е готова за употреба.
Върху ръката си сложете от продукта (фон дьо тен, коректор, руж или друго).
С по-дебелата част на гъбата вземете малко продукт и нанесете на лицето. С нежни потупвания разнесете равномерно продукта. За зоната около очите, носа и устните използвайте заострената част или друга гъбичка за грим
След като приключите с първоначалното нанасяне на продукта, се уверете, че е равномерно. Ако има нужда с леко потупване и много лек натиск изравнете.
Измийте гъбичката за грим, като я потопите и стиснете в купа с топла вода и течен сапун. Изстискайте и повторете няколко пъти. Накрая притиснете в хавлиена кърпа, за да се отстрани всяка останала влага

Грешки при използването на гъбичка за грим
Не измивате гъбичката за грим след ВСЯКО използване. Така не само съкращавате живота ѝ, но и я превръщате в развъдник на бактерии, които могат да доведат до възпаление на кожата или поява на пъпки.
Честа е грешка е гъбичката да се използва за размазване на продукта. Гъбичката за грим трябва да се използва само с нежни потупвания
Използвате гъбичката суха. Винаги е намокряйте по описания начин
Съхранявате гъбичката за грим в плик или затворен контейнер. След всяко измиване, колкото и да се стараете, в гъбичката остава влага. Затова винаги оставяйте гъбичката за грим в отворен контейнер, за да съхне на въздух
Почиствате е я в микровълнова – тази малко странна тенденция завладя интернет пространството миналата година. Мнозина спекулираха, че така убиват бактериите в гъбата. Истината е, че ако сложите гъбичката за грим в микровълновата, ще я унищожите.

Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз август 8, 2018 08:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.