Как пиенето на вода да се превърне в удоволствие?

Сакар нюз
От Сакар нюз април 21, 2018 08:46

Как пиенето на вода да се превърне в удоволствие?

Акценти

  • Изградете си навици, които свързват водата с най-обичайните ежедневни дейности.

Свързани публикации

Всички знаем, че водата е много полезна и трябва да изпиваме средно по 1,8-2 литра на ден, но невинаги е толкова лесно. Много хора не обичат да пият вода, защото е безвкусна и колкото и да се мъчат, не могат да изпият заветните 2 литра.
Затова ето ви 12 предложения, които ще направят пиенето на вода по-лесно и забавно.
1. Добавете няколко чаши вода към сутрешния ритуал. Редовното пиене на вода е от изключително голямо значение и е важно денят ни да започне с минимум една чаша вода.
Най-добре е да си създадете навик да изпиете една или две чаши вода преди закуската и кафето.

2. Пийте вода след всяко ходене до тоалетната. Изградете си навици, които свързват водата с най-обичайните ежедневни дейности.
Ставате от бюрото, за да отидете до тоалетната? След това минете през кухнята и си налейте една чаша вода. Или всеки път, щом минете покрай каната с вода, налейте си една чаша.

3. Пийте преди всяко хранене. Винаги изпивайте по една чаша вода няколко минути преди храненето и по този начин ще изядете по-малко. Ако отивате на заведение, не забравяйте да си поръчате чаша вода, дори и след това да пиете нещо друго.

4. Разреждайте натуралните сокове с лед и вода. Ако обичате да пиете натурални сокове, студен чай и подобни готови напитки, започнете да ги разреждате с вода. Първо сипвайте по малко вода, а по-късно се стремете да ги направите в съотношение 1 към 1. По този начин няма да пиете съвсем безвкусна вода, но ще намалите и консумацията на захар.

5. Дръжте бутилката си в близост до вас. Когато бутилката вода е наблизо, по-често ще се сещате да пиете.

6. Яжте храни с високо водно съдържание. По принцип ние приемаме вода с всяка хапка храна, но обикновено тя не е достатъчно, затова се препоръчва хората да пият и само вода. Ако обаче ви е много трудно да изпиете 2 литра на ден, просто трябва да добавите към диетата си повече храни с високо водно съдържание. Чудесен избор са краставиците (96% вода), тиквичките (95% вода), динята (92% вода) и грейпфрутът (91% вода).

7. Пийте вода, когато пиете алкохол. Вероятно сте чували съвета, че трябва да пиете една чаша вода за всяка чаша алкохол, която изпивате.
Това е чудесна стратегия, за да се избавите от сутрешния махмурлук, но и в същото време поддържате здравословен баланс на течностите в организма.

Източник: dama.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз април 21, 2018 08:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.