Как медитацията ни помага да постигнем баланс?

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 14, 2019 11:47

Как медитацията ни помага да постигнем баланс?

Акценти

  • Медитацията е тази, която ни помага да намерим себе си, да установим връзка с тялото и емоциите си.

Свързани публикации

Какви грижи полагате за духа и тялото си? А пробвали ли сте някога медитацията? Това е практика за постигане на физическо, емоционално, умствено и духовно развитие, която е на повече от 5000 години.
Днес има много и различни видове медитация, но всеки един от тях ни помага да постигнем повече любов и здраве. Кои са основните ползи от следването на практиката?

Намалено кръвно налягане
Изследвания показват, че медитирането чрез фокусиране върху тихи мантри може да намали кръвното налягане. Това е ефективно при възрастните хора и тези, които страдат от високо кръвно налягане. Медитацията подобрява стойностите на кръвното чрез релаксиращи сигнали на нервите, които координират функциите на сърцето, напрежението на кръвоносните съдове.

Помага в отслабването
Когато спазваме диета, често началото е твърде стресиращо за нас. Ако сте решили да се разделите с няколко излишни килограма, освен спортна активност, добавете към режима си и медитация. Според някои психолози, медитацията е отлична стратегия за отслабване.

Контрол върху болката
Човешкото съзнание за болката е свързано със състоянието на ума и може да се увеличи по време на стрес. Според изследвания, медитацията повишава активността в областите на мозъка, които контролират болката, помагайки да бъдем по-устойчиви на болка.

По-добър имунитет
Стресът, нездравословното хранене, заседналият начин на живот, са само част от факторите, които могат да отслабят нашия имунитет. В резултат, често страдаме от настинки, качваме излишни килограми, оплакваме се от лошо храносмилане, високо кръвно налягане и т. н. От друга страна, медитацията ни помага да намалим нивата на стреса, а когато в живота си имаме по-малко стрес, тогава и имунитетът ни е по-добър.

По-добър сън
Всеки човек в някакъв етап от живота си страда от безсъние. Ако искате да се наслаждавате всяка нощ на хубав и пълноценен сън – медитирайте.

Повече позитивни мисли
Всички знаем, че щастието започва в нас, с нашите мисли, които имаме към себе си, с любовта към собствената си личност. Медитацията е тази, която ни помага да намерим себе си, да установим връзка с тялото и емоциите си, да се обичаме повече, да се грижим по-добре за себе си, да променим мислите си в положителна посока. Редовната медитация помага и да контролираме гнева си, конфликтните ситуации, тревожността.

За по-добра памет
Проучванията показват, че многобройните стилове на медитация, подобряват способността на мозъка да изпълнява задачи по памет, подобрява концентрацията и забавя стареенето на мозъка с възрастта.
Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 14, 2019 11:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама