Как медитацията ни помага да постигнем баланс?

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 14, 2019 11:47

Как медитацията ни помага да постигнем баланс?

Акценти

  • Медитацията е тази, която ни помага да намерим себе си, да установим връзка с тялото и емоциите си.

Свързани публикации

Какви грижи полагате за духа и тялото си? А пробвали ли сте някога медитацията? Това е практика за постигане на физическо, емоционално, умствено и духовно развитие, която е на повече от 5000 години.
Днес има много и различни видове медитация, но всеки един от тях ни помага да постигнем повече любов и здраве. Кои са основните ползи от следването на практиката?

Намалено кръвно налягане
Изследвания показват, че медитирането чрез фокусиране върху тихи мантри може да намали кръвното налягане. Това е ефективно при възрастните хора и тези, които страдат от високо кръвно налягане. Медитацията подобрява стойностите на кръвното чрез релаксиращи сигнали на нервите, които координират функциите на сърцето, напрежението на кръвоносните съдове.

Помага в отслабването
Когато спазваме диета, често началото е твърде стресиращо за нас. Ако сте решили да се разделите с няколко излишни килограма, освен спортна активност, добавете към режима си и медитация. Според някои психолози, медитацията е отлична стратегия за отслабване.

Контрол върху болката
Човешкото съзнание за болката е свързано със състоянието на ума и може да се увеличи по време на стрес. Според изследвания, медитацията повишава активността в областите на мозъка, които контролират болката, помагайки да бъдем по-устойчиви на болка.

По-добър имунитет
Стресът, нездравословното хранене, заседналият начин на живот, са само част от факторите, които могат да отслабят нашия имунитет. В резултат, често страдаме от настинки, качваме излишни килограми, оплакваме се от лошо храносмилане, високо кръвно налягане и т. н. От друга страна, медитацията ни помага да намалим нивата на стреса, а когато в живота си имаме по-малко стрес, тогава и имунитетът ни е по-добър.

По-добър сън
Всеки човек в някакъв етап от живота си страда от безсъние. Ако искате да се наслаждавате всяка нощ на хубав и пълноценен сън – медитирайте.

Повече позитивни мисли
Всички знаем, че щастието започва в нас, с нашите мисли, които имаме към себе си, с любовта към собствената си личност. Медитацията е тази, която ни помага да намерим себе си, да установим връзка с тялото и емоциите си, да се обичаме повече, да се грижим по-добре за себе си, да променим мислите си в положителна посока. Редовната медитация помага и да контролираме гнева си, конфликтните ситуации, тревожността.

За по-добра памет
Проучванията показват, че многобройните стилове на медитация, подобряват способността на мозъка да изпълнява задачи по памет, подобрява концентрацията и забавя стареенето на мозъка с възрастта.
Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 14, 2019 11:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.