Как да улесним ежедневието си с помощта на Луната?

Радка Димитрова
От Радка Димитрова октомври 18, 2016 07:52

Как да улесним ежедневието си с помощта на Луната?

В динамичния свят, в който живеем, повече от всякога се нуждаем от опорни точки и дори стереотипи, за да сме от една страна в синхрон с външните изисквания, а от друга да развиваме собствените си приоритети. Психолозите са единодушни, че едни от първостепенните показатели за натрупването на стрес са: неумението ни да обработваме големия поток от информация, който постъпва към нас, забързания темп на живота, обема на работата, която трябва да отхвърлим.
Най-ефективните решения винаги са семпли, очевидни и проверени в практиката,тъй като това което работи оцелява, докато това, което е непригодно, отпада от само себе си.
Понякога те са пред очите ни, очевадни са, но ние сякаш не ги тестваме, защото са ни на показ, дадени са ни, а решенията, които търсим сме убедени, че трябва да са много специални.

Става дума за Луната.

Нашата си човешка логика приема за ценно нещо, което е рядко и изключително, а истински стойностните неща изтиква в ъгъла. Животоподхранващият ритъм на нашето ежедневие се определя от циклите на Луната. Така е било векове наред. Така е в спомените на нашите баби. Така е и в народната мъдрост, предавана от поколение на поколение.
Първият ни ориентир е ежемесечния цикъл на Луната- Новолуние, период на нарастваща Луна- около 14-15 денонощия, Пълнолуние, Луната започва да намалява – отново 14-15 денонощия, следващо Новолуние.
За какво са подходящи тези периоди?
Тогава когато Луната е нарастваща е време за поставянето на нови начала-бизнес, връзка, за започването на нови дейности – работа, спорт, хоби, за стартирането на проекти. Това е период за изява, за начинания свързани с други хора или в обществото, за популяризирането на идея, продукт, дори на самия себе си, за излаз навън. Нарастването, пълненето на Луната дава приливна енергия за всичко това, дава разширение, развитие. Изключение прави само 9 лунен ден, тъй като тогава Луната е в напрегнат аспект със Слънцето и това създава дисхармонични условия. Силни са обаче последните три дни преди Пълнолуние, защото тогава Луната отива към своя пик, набрала е сила и мощ.
Пълнолунието бележи края на нарастването на Луната и последващото я свиване, намаляване.
Дните до следващото Новолуние са по-скоро с интровертна, финализираща и ориентирана навътре посока и енергия.
Време за бране на плодовете от положените усилия, за приключване на дейности, за духовна работа, за отказване от вредни навици и раздяла с всичко, което е старо и непотребно.

Това е време на постепенно изчерпване на енергията и особено в 29 лунен ден се препоръчва да не се занимаваме с нищо важно. Отново има един ден -22 лунен ден/аспект квадрат между Слънцето и Луната/, който не трябва да е в календара на важните ни събития. Следването и настройването към този естествен цикъл постепенно създава у всеки един от нас „печелившата“ нагласа, усет за важното и маловажното и хармония в делата ни.

Ежедневието на хората е твърде разнообразно.Има дейности обаче, които малко или много са общи за всички нас. Следва информация за най-важните от тях и това е втория аспект на влиянието на Луната.

Основното почистване на дома е най-ефективно при намаляваща Луна.

Прането е най-чисто, когато Луната в своя ежемесен цикъл преминава през водните знаци Рак, Скорпион и Риби.
Пазаруването е най-удачно при нарастваща Луна. При намаляваща е време за продаване. Но тогава пък можем да попаднем на разпродажба и на много добра цена да си закупим дадена вещ. Важно в тази посока е и да съобразим покупката на стоката с това към кой зодиакален знак се отнася, например техника се купува когато Луната е в Близнаци или Водолей, закупуването на бижута – когато Луната е в Лъв, на мебели – Луна в Козирог и т.н.
Отслабването – тема, по която винаги има какво да се каже, се случва по естествен начин в дните на намаляваща Луна. Препоръчва се в дните от Новолуние до Пълнолуние да се внимава повече с храненето, тъй като тогава организмът най-лесно усвоява хранителните вещества.
Също така 24 часа около часа на Новолунието, Пълнолунието както и последния ден преди следващото Новолуние да се приема според възможностите по-лека храна, сокове, фрешове. Счита се , че дори само това да е част от нашия хранителен режим ще има полза. За любителите на пречистването на организма най-благоприятен период са последните три дни преди Новолуние. Тогава енергията в организма бележи най-ниската си точка през лунния месец, подходяща е по-лека храна и изчистване преди следващото Новолуние, когато има прилив на сили. Не е препоръчително да се гладува в цикъла на нарастваща Луна.

Ремонтните дейности се осъществяват с лекота в периода на намаляваща Луна.

В грижите за красотата има следните правила. В периода на нарастваща Луна са подходящи овлажняващи и подхранващи маски за лицето, тъй като тогава кожата усвоява най-добре съставките.
За почистване на кожата са препоръчителни дните на намаляваща Луна.
Когато Луната е в Козирог за глинени маски, а пилинг маски когато е в Овен.
Косата е добре да се боядисва и подстригва на нарастваща Луна.
Особено когато Луната е в слънчевия Ви знак, в знака в , който се намира в наталната Ви карта или в знака на Вашия Асцендент. Ако косата се боядиса при намаляваща Луна, то боядисването няма да е трайно или няма да се получи този добър ефект, който Вие желаете.
За градинарите препоръките са засаждането да е на нарастваща Луна, за да могат добре да се вкоренят зеленчуците и растенията, а кореноплодните само се засаждат при Луна в Телец. Също най-ефективно е поливането, когато Луната е във воден знак.
Разбира се не можем да отделим циклите на Луната от движението и на другите планети, особено когато те са ретроградни. Това обаче са основните, базисни препоръки.
И третата важна отметка е т.нар. Луна без курс. В рамките на един лунен месец Луната преминава през всички зодиакални знаци. Движейки се, тя прави връзки /сключва аспекти/ с останалите планети. Има случаи обаче, когато преди да излезе от един знак и да премине в следващия тя не образува аспект с никоя планета-тогава Луната е без курс, нарича се също невидима. Луната е отражателна планета и тя излъчва енергията , която приема от всички останали небесни тела.
Ето защо в тези периоди Луната е без сила, тя не е във връзка с останалите планети, нещо по-добно на това, когато на мобилния Ви телефон се изписва –„няма връзка“.
Това положение продължава от минути да няколко часа. Какво не трябва да правите през тези периоди? Да се предприема нещо важно, да се подписват документи, да се стартират нови дейности. По-добре е да се изчака няколко часа, но да се обезпечи успехът на начинанието. В този период се счита, че няма енергия за осъществяването на нищо и всичко предприето в този момент ще претърпи провал и фиаско. Какво можете да правите? Рутинните и обичайни неща – да почивате.
Лунен календар може да си изтеглите от Интернет мрежата и да го използвате като част от информацията, на основата на която планирате живота си, защото „…така както преминава един наш ден, така преминава целият ни живот“. С пожелание всички хубави неща, които планирате, да се осъществят!

Радка Димитрова предлага Натален /рожден/ хороскоп, Синастрия-преглед на взаимоотношенията между двама човека, Елекция-определяне на подходяща дата за дадено събитие, Кармичен хороскоп, Отговор на зададен въпрос и Прогностичен хороскоп /за 1 календарна година/. За контакти с нея: ел.поща: [email protected], Скайп: radka.dimitrova705 и тел.: 0892 972 710

Радка Димитрова
От Радка Димитрова октомври 18, 2016 07:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама