Как да стимулирате косата да расте по-бързо?

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 21, 2018 08:43

Как да стимулирате косата да расте по-бързо?

Акценти

  • Ябълковият оцет има свойството да стимулира бързия растеж на косъма и го подхранва.

Свързани публикации

Коя жена не би искала косата ѝ да расте бързо и да е здрава. Отговорът е ясен, но постигането на този ефект невинаги е лесно. Необходимо е да се следват някои прости правила, които помагат за по-бърз растеж на косата.
1. Преминете на по-тъмна боя
Ако се боядисвате в руси тонове, трябва да знаете, че това може да е част от проблема ви с растежа. Русото изтощава повече от останалите цветове. За да ускорите процеса на растеж, дайте малко почивка на косата от светлите тонове.
2. Подсилете скалпа
Масажирайте скалпа с пръсти, когато миете косата си. Можете да го правите и през деня на суха коса. Това стимулира кръвообращението на главата, респективно подхранването на космените фоликули с необходимите за растежа вещества.
3. Спете върху копринена възглавница
Нежността на коприната помага за предпазването на косъма от начупване, накъсване и увреждания. Когато косъмът е здрав, той расте по-лесно и бързо.
4. Дайте почивка на косата си
Ако сте свикнали ежедневно да стилизирате косата, да я сушите, да я изправяте или къдрите с нагряващи уреди, да я боядисвате често, опитайте се да редуцирате всички тези вредни навици. За да ѝ дадете възможност да се възстанови и да започне да расте по-бързо ѝ дайте почивка.
5. Не правете конската опашка стегната
Това е най-разпространеният начин за носене на косата, който обаче е вреден за нея. Опъването и стягането на косата с ластик я накъсва, уврежда корените на косата и пречи на бързото израстване на нови косми.
6. Изплаквайте с оцет
Ябълковият оцет има свойството да стимулира бързия растеж на косъма и го подхранва. Освен това контролира секрецията на себум от кожата на главата, който допълнително влошава здравето на косата.
7. Избягвайте екстеншъни
Прикачването на екстеншъни към косата, както и правенето на перманентни африкански плитки са пагубни за косата. Тя се изтръгва от корена, накъсва се и се начупва, което забавя нормалния растеж, а може да причини и по-сериозни увреждания.
8. Използвайте ежедневен продукт за подхранване
Изберете продукт, който да се употребява всеки ден, чиято цел е да подхранва в дълбочина и да стимулира растежа. Важно е да съдържа биотин, аминокиселини, да хидратира.
9. Разресвайте внимателно
Скубането на косата е вредно. Разресването трябва да става внимателно с щадящи четки за коса, които не накъсват косъма. Използвайте меки четки, може и с кръгли глави, чиито косми се огъват и дават възможност на косъма да мине покрай тях по-свободно.
10. Никога не използвайте сешоар и нагряващ уред в един ден
Ако сте свикнали да миете косата сутрин преди работа, след това да я сушите със сешоар и накрая да я изправите с преса или да я накъдрите, спрете да го правите. Тази рутина е може би най-пагубната за косъма. Винаги си оставяйте поне ден време между подобни агресивни процедури.
Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 21, 2018 08:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама