Как да стимулирате косата да расте по-бързо?

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 21, 2018 08:43

Как да стимулирате косата да расте по-бързо?

Акценти

  • Ябълковият оцет има свойството да стимулира бързия растеж на косъма и го подхранва.

Свързани публикации

Коя жена не би искала косата ѝ да расте бързо и да е здрава. Отговорът е ясен, но постигането на този ефект невинаги е лесно. Необходимо е да се следват някои прости правила, които помагат за по-бърз растеж на косата.
1. Преминете на по-тъмна боя
Ако се боядисвате в руси тонове, трябва да знаете, че това може да е част от проблема ви с растежа. Русото изтощава повече от останалите цветове. За да ускорите процеса на растеж, дайте малко почивка на косата от светлите тонове.
2. Подсилете скалпа
Масажирайте скалпа с пръсти, когато миете косата си. Можете да го правите и през деня на суха коса. Това стимулира кръвообращението на главата, респективно подхранването на космените фоликули с необходимите за растежа вещества.
3. Спете върху копринена възглавница
Нежността на коприната помага за предпазването на косъма от начупване, накъсване и увреждания. Когато косъмът е здрав, той расте по-лесно и бързо.
4. Дайте почивка на косата си
Ако сте свикнали ежедневно да стилизирате косата, да я сушите, да я изправяте или къдрите с нагряващи уреди, да я боядисвате често, опитайте се да редуцирате всички тези вредни навици. За да ѝ дадете възможност да се възстанови и да започне да расте по-бързо ѝ дайте почивка.
5. Не правете конската опашка стегната
Това е най-разпространеният начин за носене на косата, който обаче е вреден за нея. Опъването и стягането на косата с ластик я накъсва, уврежда корените на косата и пречи на бързото израстване на нови косми.
6. Изплаквайте с оцет
Ябълковият оцет има свойството да стимулира бързия растеж на косъма и го подхранва. Освен това контролира секрецията на себум от кожата на главата, който допълнително влошава здравето на косата.
7. Избягвайте екстеншъни
Прикачването на екстеншъни към косата, както и правенето на перманентни африкански плитки са пагубни за косата. Тя се изтръгва от корена, накъсва се и се начупва, което забавя нормалния растеж, а може да причини и по-сериозни увреждания.
8. Използвайте ежедневен продукт за подхранване
Изберете продукт, който да се употребява всеки ден, чиято цел е да подхранва в дълбочина и да стимулира растежа. Важно е да съдържа биотин, аминокиселини, да хидратира.
9. Разресвайте внимателно
Скубането на косата е вредно. Разресването трябва да става внимателно с щадящи четки за коса, които не накъсват косъма. Използвайте меки четки, може и с кръгли глави, чиито косми се огъват и дават възможност на косъма да мине покрай тях по-свободно.
10. Никога не използвайте сешоар и нагряващ уред в един ден
Ако сте свикнали да миете косата сутрин преди работа, след това да я сушите със сешоар и накрая да я изправите с преса или да я накъдрите, спрете да го правите. Тази рутина е може би най-пагубната за косъма. Винаги си оставяйте поне ден време между подобни агресивни процедури.
Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 21, 2018 08:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.