Как да спестите място вкъщи?

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 19, 2018 07:25

Как да спестите място вкъщи?

Акценти

  • Ако искате да спестите място вкъщи, е добре да се ориентирате към мебели по поръчка

Свързани публикации

Имате малък дом и се чудите как да съберете всичките си вещи, без жилището да изглежда затрупано. Вижте 6 идеи как да спестите място вкъщи:

Мебели по поръчка

Ако искате да спестите място вкъщи, е добре да се ориентирате към мебели по поръчка, защото така ще може да ползвате пространства, които иначе няма как да оползотворите. Например, ъгли на стаите, малки ниши, останали дребни пространства около шкафове, врати и гардероби.

Модулно обзавеждане

Предимството на модулното обзавеждане се крие в това, че избирате конфигурация според нуждите на жилището ви. Елиминирате излишните мебели, избирате такива с мултифункционален характер. Модулното обзавеждане за хол например позволява разместване, така че да променяте конфигурацията, ако ви се наложи.

Подходящи мебели, с които пестите място, са също сгъваемата трапезна маса, падащ бар плот, разтегателен диван вместо спалня или падащо легло.

Семпъл декор

Минимализмът може вече да не е топ тенденция в интериора, но изчистеният стил си остава класика, която ще ви помогне и да спестите място вкъщи. Семплият декор предотвратява затрупването с излишни вещи. Фигурки, рамки, свещници, вази – оставете по едно от всяко, вместо да събирате цяла колекция.

Отворено пространство

Колкото по-малко стени имате в дома си, толкова повече просто печелите. Затова апартаментите тип студио визуално изглежда, че имат повече площ. Зонирайте дома като използвате други методи – плъзгаща врата, завеса, етажерка. Използвайте и дребни трикове като например столовете да бъдат прибрани плътно до масата или част от кухненските шкафове да се отварят с механизъм нагоре вместо настрани.

Стая на две нива

Дори стаите ви да не са с по-високи тавани от стандартното, винаги може да ги направите на две нива, ако ползвате подходящо обзавеждане. Най-честите предложения са горното ниво да е зона за сън и почивка, а долното – офис кът. Правилото с двете нива може да приложите и в гардероба си, като сложите подрафтови кошници, за да го организирате по-лесно и да разполагате с допълнителни рафтове.

Сезонно разчистване

За да спестите място у дома, трябва редовно да разчиствате жилището от ненужни вещи. Всичко, което не ползвате активно, отнема ви пространство, захабено е или изисква грижи, няма място вкъщи.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 19, 2018 07:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.