Как да се защитите, след като спечелите от лотарията? 8 неща, които трябва да запомните

Сакар нюз
От Сакар нюз август 11, 2020 14:09

Как да се защитите, след като спечелите от лотарията? 8 неща, които трябва да запомните

Акценти

  • По-добре инвестирайте в добър адвокат веднага, защото след като спечелите от лотарията, ще разберете, че има много хора, които искат нещо от Вас, а Вие честно вярвате, че имат право на това.

Свързани публикации

Какво да правя, когато спечеля от лотарията? Какви рискове се крият след победа? Как да се защитите и какво да запомните? Това са въпросите, които не можете да отхвърлите с лека ръка.

Участието в лотарии като Eurojackpot, Euro Millions или други национални лотарии може да ни направи мултимилионери много бързо. Но печалбите не са само голяма радост, но и голяма отговорност. По пътя има клопки, в които е лесно да попаднете. Вместо да скочите направо към това да харчите, по-добре е да предприемете няколко важни мерки.

1. Бъдете анонимни

Изкушението да споделяме новините за печалбата с други може да е много силно. В крайна сметка е толкова прекрасно да се знае! Просто е трудно да го задържиш за себе си. Семейството, приятелите, познатите, съседите, пощальонът – всички те трябва да знаят (плюс всички те са поканени на афтър партито)! Но не бързайте толкова. Липсата на анонимност означава по-ниско ниво на безопасност. Има причина поради която знаменитостите прикриват лицата си и навеждат главите си ниско, когато вървят по улицата. Вие, като чисто нов милионер, също не бива да се откроявате. Изчакайте, докато се подсигурите. Тези, които трябва да знаят, ще разберат, когато дойде подходящият момент за това. Не бързайте.

2. Потърсете психологическа помощ

Звучи странно? Обикновено посещавате психолог, когато имате проблеми, а не печалба от лотарията. И въпреки това, онези, които бързо се оказват притежатели на богатства, могат да имат сериозни проблеми. Психологията описва това като синдром на внезапното забогатяване. Спечелилите от лотария са склонни да бъдат депресирани, апатични, да загубят смисъла на живота или точно обратното – да се спуснат в лудостта като Ам-гъл във „Властелинът на пръстените“, който полудя по скъпоценния пръстен. Огромното количество пари може да донесе щастие, но може и да го отнеме. Психологическото наблюдение е задължително.

3. Наемете професионални съветници

Може да изглежда, че управлението на парите не е голяма работа. Мога да управлявам домашния си бюджет, така че ще управлявам и милиони печалба от лотарията. Е, това няма как да стане. Наличието на огромно състояние е много различно от класическия модел на „сметка за текущи транзакции плюс една спестовна сметка“. Тук имаме нужда от адвокат, счетоводител и квалифициран финансов съветник. Това е като преминаване от управление на местен спортен отбор към управление на голям международен клуб. Не можем да го направим сами. Има твърде много стрес и твърде голям риск от финансови загуби.

4. Платете дълговете си

Спокойно, като нов собственик на късмета имате достатъчно време да пътувате и да се наслаждавате на всички онези луксове, които преди са били извън Вашия обсег. Първо изплатете всичките си задължения. Ипотека, заем за автомобил, потребителски кредит, студентски заем, пари, взети назаем от приятели или дори този цифров фотоапарат, който изплащате на вноски – изплатете го бързо, незабавно. Бъдете финансово необременени от дългове преди да започнете новия си живот. Не се впускайте в това, докато не се погрижите за всички финансови задължения.

5. Все още не напускайте работа

Колко години чакате момента, когато ще влезете в кабинета на шефа си и с радост ще обявите: Напускам! Спечелването от лотарията създава чудесна възможност за това. В крайна сметка нищо не Ви задържа в офиса. Не забравяйте обаче, че е възможно да се случат много неща. Печалбата Ви може да се окаже грешка – изчакайте, докато видите парите по банковата си сметка. Или нещо може да се случи по-нататък във времето и след една година може да се наложи да си върнете работата. И тогава какво? Всички връзки ще са разрушени. Ще имате лоша слава и никой няма да иска да Ви наеме. Ето защо е по-добре да не взимате прибързани решения и да напуснете работата си с достойнство и причина.

6. Внимавайте за пиявици

Сега, когато сте много богати, може да се окаже, че дължите на някого някаква сума, че някой друг е взел пари назаем от Вас, а след това че има някой, който просто го заслужава. Очаквайте съдебни дела дори от членовете на Вашето семейство. По-добре е да проверите родословното си дърво, за да научите кои са потенциалните кандидати за дялове от печалбите.

По-добре инвестирайте в добър адвокат веднага, защото след като спечелите от лотарията, ще разберете, че има много хора, които искат нещо от Вас, а Вие честно вярвате, че имат право на това.

7. Харчете само спечеленото

Завладяващо лудо пазаруване след удрянето на джакпота може да изглежда страхотна идея. И най-очевидната също. Най-накрая имате пари за всички тези готини неща!

От една страна е вярно. От друга страна, нашите активи могат да изчезнат много бързо, ако бъдем твърде разточителни. Точно така много хора се оказват „на червено“ само една или няколко години след печалбата. Бъдете по-мъдри – започнете да живеете от остатъчния доход. Ако оставите милионите си да работят за себе си, месечните печалби ще са достатъчни за финансирането на всички тези разходи, така или иначе.

8. Не инвестирайте в нещо, което не разбирате

Недвижим имот? Безопасни депозити? Скучно е! Спечелването от лотарията предизвиква изкушение да вложите парите в нещо неортодоксално. Купуване на цяла изба със стари вина или инвестиране в страхотен нов финансов инструмент, който е предназначен да генерира рекордни печалби. Телефонните обаждания продължават да валят, винаги има друго интересно предложение.

Бъдете внимателни. По-добре е да не инвестирате в нещо, което не познавате и не разбирате, защото по този начин е по-лесно да загубите, отколкото да спечелите. През първите няколко месеца потърсете „скучните“ надеждни опции – апартаменти, имоти или банкови депозити.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 11, 2020 14:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 266 948 преглеждания