Как да се справите с мускулните крампи?

Сакар нюз
От Сакар нюз август 6, 2018 14:27

Как да се справите с мускулните крампи?

Акценти

  • Препоръчително е, ако често страдате от мускулни крампи, да сте физически активни. Но умерено!

Свързани публикации

Почти всеки човек поне веднъж в живота си е имал мускулни крампи. Мускулните крампи всъщност са неволно свиващи се мускули, които не се успокояват. Почти винаги мускулните крампи са придружени с болка, като най-често срещани са тези в областта на краката, както и в на ръцете и врата.
Обикновено при крампи мускулът се втвърдява. Мускулните крампи могат да продължат от няколко секунди до няколко минути.
Мускулните крампи могат да се появят по време на физическа активност, почивка, дори по време на сън.
Причините за мускулните крампи са многобройни – от недостиг на минерали, през дехидратация до страничен ефект от лекарства. Преумората също е сред честите причини за крампи.
Ето 4 съвета за справяне с мускулните крампи
1. Прием на магнезий
Допълнителният прием на магнезий е най-разпространеният съвет за борба с тях. Магнезият успокоява мускулите и нервните окончания и е лесно решение. Макар да можете да си закупите магнезий във всевъзможни разновидности от всяка аптека и дори дрогерия, посъветвайте се с вашия лекар колко милиграма да е добавката, която взимате.
2. Пийте повече вода
Дехидратацията също е сред често срещаните причини за мускулни крампи. Приемайте препоръчаното количество вода спрямо теглото и физическата си активност. Ако получите мускулни крампи, изпийте 2-3 чаши вода, за да предотвратите нов спазъм поне в следващите часове.
3. Масажи
Препоръчително е, ако често страдате от мускулни крампи, да сте физически активни. Но умерено! Можете всяка вечер да си правите 30-40-минутна разходка. Важно е да сте подходящо облечени, със свободни дрехи, както и с удобни обувки. Ако редовната физическа активност обаче не помага, препоръчително е да ходите на масажи. В случай, че нямате време или средства, масажите у дома също ще свършат работа.
4. Раздвижете мускула
Когато получите мускулни крампи, най-често те са придружени с болка. В тези случаи вероятно много ви се иска просто да полежите и да изчакате да премине. Най-добрият начин да се преборите с крампите обаче е раздвижването. Стъпете на крака с крампи и постепенно отпуснете тежестта на тялото си върху него. Внимателно и бавно приклекнете въпреки болката.

Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз август 6, 2018 14:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.