Как да се предпазите от смартфон бръчките?

Сакар нюз
От Сакар нюз април 19, 2018 06:11

Как да се предпазите от смартфон бръчките?

Акценти

  • Мимическите бръчки са първите бръчки, които получаваме.

Свързани публикации

Експерти твърдят, че мобилните устройства биха могли да причинят преждевременно стареене на кожата и промяна на пигментацията. Причината се крие в HEV светлината (High-energy visible light) – това е синята светлина, която телефонът излъчва, когато екранът свети. Тя е доста близка до ултравиолетовата светлина и е също толкова вредна за кожата, колкото и за очите. Изложени сме на нея от слънчевите лъчи, както и от всички съвременни джаджи като смартфон, лаптопи, таблети и компютърни екрани.
Според дерматоложката Аманда фон дем Хаген, HEV светлината може да проникне в по-дълбоките слоеве на кожата. Този достъп в дълбочина води до риск от преждевременно стареене, бръчки и промени в пигментацията. И тъй като е малко вероятно да изхвърлим устройствата си, предлагаме четири съвета, с които да се грижите повече за кожата си.

1. Слънцезащитен фактор (SPF)
Най-доброто, което можете да направите, е да ползвате SPF крем всеки ден, тъй като точно както с ултравиолетовите лъчи, HEV светлината може да увреди естествените процеси на кожата и да доведе до преждевременно стареене. Повечето жени смятат, че се нуждаят от крем само, когато се излагат продължително на слънце. Всъщност слънцезащитният крем може да ви предпази от много различни вредители в ежедневието, като HEV светлината е една от тях.

2. Ограничено време пред екрана
Струва си да предприемете малко дигитална детоксикация, защото така можете да защитите кожата си и без SPF крем. Ако ограничите времето пред екрана, това ще й помогне да се регенерира и да си почине от светлината. Затова, макар и да ползвате добра козметика и да защитавате кожата си, опитайте да й дадете малко почивка.

3. Не се мръщете
Не само HEV светлината може да предизвика преждевременно стареене или бръчки. Мимическите бръчки са първите бръчки, които получаваме. Следващият път, когато искате да видите нещо на телефона, се опитайте да не се взирате. Един от най-добрите начини да спрете да правите това, е да използвате телефона си повече на закрито или на място, където виждате ясно. Повечето хора, които използват телефона си на дневна светлина, се мръщят и взират пред него, тъй като не могат да виждат екрана достатъчно ясно.

4. Инвестирайте в кожата си
Две съставки, които ще увеличат грижата за вашата кожа, са витамин С и хиалуроновата киселина. Витамин С е основна съставка, тъй като стимулира производството на колаген, което поддържа кожата здрава, плътна и еластична. Нормалната дневна и нощна грижа е изключително важна за защитата на кожата и от екраните. Използването на качествен серум с високо съдържание на хиалуронова киселина може и да помогне за регенериране на кожата.
Двойното почистване и използването на качествен нощен крем, ще помогне на кожата да се възстанови през нощта, преди да започнете новия ден. Е, нужни са малко витамини и повече внимание, за да предотвратите бръчките – не само от HEV светлината, разбира се.

Източник: ladyzone.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз април 19, 2018 06:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.