Как да се грижим за суха, мазна и чувствителна кожа?

Сакар нюз
От Сакар нюз април 12, 2019 11:19

Как да се грижим за суха, мазна и чувствителна кожа?

Акценти

  • За чувствителна кожа трябва да се изберат деликатни и нежни средства, които няма да причинят зачервяване.

Свързани публикации

Здравата, сияйна кожа е мечтата на всяка жена. Гримьори споделиха тайните си как дамите да се грижат за различните типове кожа, за да запазят естествената си красота.
Грижа за суха кожа
Основният акцент в грижите за сухата кожа трябва да бъде овлажняване и защита на епидермалната бариера. Първият етап на грижа – почистване – трябва да бъде много мек. Затова можете да използвате мляко. Нежно разтваря примесите и не уврежда липидния слой, който при сухата кожа е тънък.
За да се засили защитната бариера на кожата, не забравяйте за хранителните вещества и овлажняващите агенти. Можете да подхранвате кожата си с витамини и минерали, използвайки специални маски за лице.

Грижа за мазна кожа
Липса на блясък, излишен себум и склонността към несъвършенства, са основните характеристики на мазната кожа. Следователно, притежателите на този тип кожа, трябва да се съсредоточат върху задълбочено почистване и контрол на секрецията на себум.
Мазната кожа издържа на всякакъв вид почистване, като пилинг и прилагане на ексфолианти. Но все пак не трябва да злоупотребявате с гелове, които включват твърде активни химикали и алкохол. Те дехидратират кожата и това води до допълнителен синтез на себум.

Като допълнителна грижа можете да използвате маски със съдържание на киселини: салицилова, гликолова или млечна.
Грижа за чувствителна кожа
За чувствителна кожа трябва да се изберат деликатни и нежни средства, които няма да причинят зачервяване. Следователно, за почистване са подходящи гелове или мляко с ниво на рН, близко до собствения индикатор на кожата.
Като част от всички продукти за грижа, трябва да присъстват компоненти, които не причиняват алергии. Безопасните съставки са хиалуронова киселина, глицерин, масло от ший и кокос. Няма добри или лоши типове кожа. С правилна и постоянна грижа, всяка кожа може да блести от здраве и да има безупречен вид.
Източник: az-jenata.bg
Сакар нюз
От Сакар нюз април 12, 2019 11:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама