Как да предотвратим появата на бръчките?

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 26, 2019 11:52

Как да предотвратим появата на бръчките?

Акценти

  • Сънят има огромно значение за вида на кожата ни

Свързани публикации

Бръчките се появяват като резултат от много външни и вътрешни фактори. Ето няколко съвета как да ги избегнем още преди да започнат да се формират. Кажете чао на бръчките още преди да са се появили!
Слънцезащита
Един от главните причинители на стареенето на кожата е вредата от слънчевите UV лъчи. Дори и в облачно време кожата пак може да бъде застрашена. За да предотвратите вредите в дългосрочен план винаги носете слънцезащита навън, избягвайте излагането на пряка слънчева светлина през най-горещите часове, носете шапка и очила. И не на последно място, тъй като няма да присвивате очите си заради светлината, бихте могли да предотвратите формирането на фини линии около тях, познати най-вече като бръчки тип пачи крак.
Спете добре
Сънят има огромно значение за вида на кожата ни. Когато сънуваме, кожата ни се регенерира и възстановява еластичността си. Липсата на достатъчно сън може да доведе не само до сивкав тен, но и до появата на фини линии. Зоните, които са предразположени към проява на видими признаци на умора, са тези около очите и устата.
В най-идеалния случай трябва да спим около 8 часа на денонощие и то по гръб. Защо? Тъй като няма да натискаме лицето си във възглавницата с часове, ще избегнем събуждането с отпечатъци и „бръчки от сън“. При по-млада кожа този тип бръчки изчезват почти моментално, но поради намаляващото количество колаген и еластин с времето, по-зрялата кожа не се възстановява толкова бързо.
Дехидратация
Независимо какъв тип кожа имате, без достатъчно вода и хидратация клетките губят своята еластичност, което води до неравна повърхност и уязвимост на кожата. Приема на повече вода ще помогне за хидратирането на кожата, но също така е важно да спазвате редовна грижа за кожата с дневен и нощен крем. Гамата Liftactiv Supreme предлага дневен крем в две различни текстури за суха кожа или за нормална към смесена, за да може да отговори на нуждите на всеки тип кожа по най-оптималния начин.
Приемайте витамини
Грижата за здравата и красива кожа започва от вътре. Витамин C е сред най-важните витамини и минерали за нашата кожа. Познат със своите антиоксидантни качества (окислението е една от главните причини за стареенето на кожата!), той може да ускори производството на колаген и да засили слънцезащитата от UV лъчите. Но недейте да се ограничавате единствено с повърхностното нанасяне, направете си здравословна закуска – витамин C може да откриете в цитрусовите плодове и листните зеленчуци, доматите, броколите, горските плодове и граха.
Грижа за кожата и нанасяне на крема за лице
Страхотно е, че имате изградена дневна рутина за грижа за кожата, но знаете ли, че начинът, по който нанасяте продуктите, също е от огромно значение? Вместо набързо да размазвате крема и/или серума си по кожата, използвайте плоската част на пръстите си, за да направите лек и лесен масаж. Тази техника осигурява по-лесно попиване на продукта и активните му съставки, както и стимулира кръвообращението.
Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 26, 2019 11:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.