Как да изгладите бръчките по врата и шията?

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 15, 2020 09:30

Как да изгладите бръчките по врата и шията?

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 47/931 година XVII, 11 - 17 декември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Бръчките и линиите могат да се появят на много места по тялото. Най-често се съсредоточаваме върху най-видимите – тези на лицето. Опитваме се да ги преборим с различни козметични процедури и продукти, а забравяме, че и бръчките и линиите по шията и врата ни също могат да ни състарят и да понижат самочувствието ни.
Има някои начини, по които да се опитате да се преборите с тези несъвършенства. Някои упражнения и практики в ежедневието намаляват линиите по шията и врата, и ви подмладяват.
Ето какво можете да направите, за да намалите линиите по шията:

Придържайте главата си изправена
Когато използвате телефона си, опитайте съзнателно да го държите право пред очите си и високо вдигнат. Така няма да се налага да се навеждате и да сбръчквате шията си. Същото важи за гледането в монитор, докато работите на компютър. Вдигнете монитора високо на нивото на погледа ви. Бъдете бдителни към позата на тялото и стойката си. Поддържайте стойката си изправена винаги, когато това е възможно.

Не забравяйте да почиствате шията и деколтето
Когато почиствате лицето си не забравяйте и за шията. Редовното почистване на кожата в тази област премахва токсините, мъртвите клетки, мастните натрупвания и себума. Тези замърсявания създават условия за стареене и увреждане на кожата, които започват да стават видими, ако не се грижите за нея.

Ексфолирайте
Ексфолирането е друг важен момент от рутината за красива кожа. Правете го не само на лицето, но и на шията и деколтето. Това ще ви помогне да стимулирате регенерирането на клетките и тяхното правилно делене. Не правете ексфолирането прекалено агресивно, за да не раздразните кожата.

Използвайте кремове, богати на хиалуронова киселина и ретиноиди
Ретиноидите и хиалуроновата киселина са вещества, които помагат в подмладяването и изглаждането на кожата. Те се борят със стареенето и стимулират регенерирането на кожните клетки.

Правете йога за шията и врата
Упражненията за стягане на мускулите на врата и шията са също толкова важни, колкото и тези за останалите части от тялото. Не ги пропускайте.

Ето и няколко полезни упражнения:
1. Опитайте да изпънете напред брадичката си, да се усмихнете широко, така че да напрегнете мускулите и сухожилията в предната част на шията.

2. Изпънете врата и главата си нагоре и опитайте да изпънете и брадичката заедно с устните, като ги оформите в муцунка напред.

3. Масажирайте с ръце областта около шията и деколтето с подходящ хидратиращ крем всяка вечер.

Източник: az-jenata.bg

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 15, 2020 09:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама