Йогата и кудото събират все повече привърженици

Милена Митева
От Милена Митева ноември 23, 2015 07:25

Йогата и кудото събират все повече привърженици

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 43/645, година XIII, 20-26 ноември 2015

Свързани публикации

„Интересът към бойните изкуства и йогата се засилва.“ Това сподели Господин Бабамов – един от треньорите към клуб „Будо“ – Харманли. „Благодарение на дейността, която развихме през 2015/2016 година общият брой на практикуващи към двете секции на клуба вече е над 100 човека“, допълва той.

В НУ “Алеко Константинов“ и в НУ „Отец Паисий“ по 25 деца се обучават в извънкласна дейност по този спорт. В залата на клуба се извършва учебно-тренировъчна и спортно състезателна дейност и там заниманията се посещават от деца от детските градини, а също така и от средношколци и възрастни, на които броят е около 25 човека.
В другата секция на клуба по карате – „Центъра за работа с деца“, има друга група от 25 човека от деца и възрастни.
„Надеждите на клуба са по-голямата част от децата, които практикуват бойни спортове, да останат в залата и да заобичат спорта, защото обучението се извършва от опитни и сертифицирани треньори в стиловете на бойните спортове“, добавя Бабамов.
През тази година броят на записалите се е по-голям, тъй като клубът е срещнал разбиране от директорите на училищата, които са помогнали с база за тренировките. „Важно е първите стъпки на децата в залата да бъдат мотивирани и приятни, за да обичат спорта и да израснат като спортисти“, допълва професионалистът.
„Бойните изкуства култивират в децата дисциплина и това е основният фактор за техния интерес към спорта в бъдеще“, отбелязва Бабамов.
Първата проява на малките бойци ще бъде на Коледно градско състезание, в което те ще демонстрират качества и придобити спортни умения.
Интересът към йогата също се е повишил двойно. Записалите се полагат достатъчно усилия, за да се справят с тренировките и показват задълбочен интерес, като посещават редовно заниманията.
Като идея на клуба е да бъдат открити и други спортни секции, но за тази цел е нужна собствена база, за да може да се кандидатства по проекти. Клубът се надява да бъде подпомогнат от местната власт и обществеността.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 23, 2015 07:25
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Родител ноември 24, 09:04

    От колко годишни можем да запишем децата? Нашето примерно е на 5 дали ще го вземат?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама