Изява след изява, и злато след злато за самодейци

Милена Митева
От Милена Митева август 20, 2017 05:03

Изява след изява, и злато след злато за самодейци

С два медала и един плакет се завърнаха самодейците на Доситеево от фестивала „По стъпките на Света Богородица”. Той се състоя на 12 и 13 август в село Добрич, община Димитровград. Най-щастливи бяха най-малкият и най-възрастният участник, които заслужиха и двете злата. Това бяха 4-годишната Йехая Димитрова и 77-годишният Георги Куртев, които доказаха, че са ценители на фолклора. С „Мъри момиченце, мъничко” и „Мете мома дворове” малкият талант, обучаван от Руси Стайков, грабна сърцата на публика и жури.
Бай Георги извиси глас с песента „Мама на Димитър думаше”, с което показа, че годините не са от значение, когато имаш желание да съхраниш фолклора.
С плакет за цялостно участие бяха зарадвани групата за автентичен фолклор ”Доситеевски напеви”, Детски танцов състав (ДТС) ”Нашенче” и Фолклорен клуб ”Разкърши се”.
Изявите на неуморимите самодейци от Доситеево за това лято не приключват с този събор. На 19 август след 20,00 часа ДТС ”Нашенче” ще се включи в тържествата по случай панаира на село Славяново.
През следващата седмица танцьорите ще посетят съседна Гърция, за да веселят чужденците.

Милена Митева
От Милена Митева август 20, 2017 05:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.