Известни са имената на 20 кандидати за еврокомисари

Сакар нюз
От Сакар нюз август 16, 2019 07:28

Известни са имената на 20 кандидати за еврокомисари

Известни са имената на 20 кандидати за еврокомисари.
Избраната за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен работи по сформирането на нейния нов състав, предаде „Франс прес“.
Задачата на Фон дер Лайен е деликатна, тъй като тя трябва да се съобрази с исканията на партиите в Европейския парламент, за да може новият състав на комисията да получи одобрението на евродепутатите.
Новата комисия ще е с 26 членове (досега те бяха 27) заради очакваното на 31 октомври излизане на Великобритания от Европейския съюз. След като имената на всички кандидати за еврокомисари станат ясни, те ще преминат през изслушвания в Европейския парламент, а на 22 октомври ЕП ще гласува по предложения състав на Комисията. Шест държави – членки на ЕС, предстои да оповестят кандидатите си – Франция, Италия, Белгия, Хърватия, Португалия и Румъния. Те имат срок да направят това до 26 август.
Вече са известни имената на 20 кандидати, сред които има 12 мъже и осем жени. Седем сред кандидатите са членове на Европейската народна партия като Фон дер Лайен. Това са Йоханес Хан (Австрия), Мария Габриел (България), Стела Кирякиду (Кипър), Маргаритис Схинас (Гърция), Ласло Трочани (Унгария), Фил Хоган (Ирландия), Валдис Домбровскис (Латвия).
Седем са и социалдемократите, трима са европейските либерали, има независими и от “Зелените”.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 16, 2019 07:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.