Извънредно положение и COVID-19 взе страха на някои хора

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 19, 2020 07:46

Извънредно положение и  COVID-19 взе страха на някои хора

На какви ли не случки може да се натъкне човек по време на извънредното положение. Всички те са покрай спазване на мерките, някои стигащи до абсурди. Повечето от тях са с комичен характер, което е един добър повод малко да се поразсмее и развесели човек във все по-досадното ни и еднообразно ежедневие. Ето няколко станали в Тополовград.
Живеещо в близост до хранителен магазин семейство, до такава степен се е самоизолирало, поради получения стрес от излъчваната в телевизионни брифинги и новини информация, че се обърнало към продавачите с молба и настояване да спускат с въже торбичка от прозорците си. В нея има сложена заявка за пазаруване, която да им изпълнят, и те да си приберат пълната торба обратно. По тази “доставъчна мрежа” става и заплащането на закупените продукти.
При друг случай жена отива да види майка си в другия край на града и от кварталната бакалия да закупи необходимите продукти за ежедневието ѝ. Но тъй като това се случва в периода, когато е разрешено пазаруване само от хора над 60 години, а клиентката е по-млада, продавачката не я пуска вътре. И макар в магазина да няма клиенти от рисковата група, а наоколо също не се виждат потенциални клиенти 60+, от магазина я връщат с думите: „Ти не си пенсионерка и няма да те обслужа, докато не изтече времето за тях“. Никакви молби не помагат, налага се жената да отиде в друг магазин, далече от жилището на майка си.
Може би най-абсурдно звучи следващият случай. Клиент стои пред хранителен магазин, с маска, ръкавици и торба за пазаруване и чака. Влизат клиентите по един, излизат други клиенти, а човекът стои и чака. И това повече от час. Накрая собственикът на магазина не издържа и излиза да го пита какво чака и защо не влиза, след като редът му отдавна е минал и заминал. „Не може!,“ казва клиентът. “Този вирус е страшна работа и трябва да няма никой наоколо, тогава ще пазарувам!“ И продължил да си чака, докато се изпълни желанието му.
Тези истории бяха разказани от хора, станали свидетели. Дано по-скоро дойде време да се обръщаме със смях към мерките и приложенията им, всичко да отмине и животът ни да стане по-нормален.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 19, 2020 07:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама