Източните бойни изкуства стартират занятията си

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 27, 2016 10:07

Източните бойни изкуства  стартират занятията си

Със започването на новата учебна година стартират и организираните занимания със спорт от клубовете в община Харманли. Набират се нови участници в отделните секции по видовете спорт, определят се местата за занимания и графиците за тренировките. Спортен клуб „Будо“ тази година предлага спортни услуги на гражданите в три секции. Бойните изкуства са представени с кудо и карате, които се практикуват в града от десетки години и хиляди трениращи за това време.
Тренировките по кудо се водят от представителя на този спорт за България и председател на федерацията сенсей Бабамов. Кудо се тренира в залата на гимназията под стола. Часовете са от 17.00 ч. за малките и от 18.00 ч. за големите в дните понеделник – сряда – петък. Приемат се деца от 6 години нагоре. Записванията в секцията започват от 26.09./понеделник/.
Заниманията по карате се провеждат в залата на читалище „Харманли“ /бившият Пионерски дом/ в дните понеделник, сряда и четвъртък от 17.00 ч. Инструктор е шихан Кирил Халваджиев притежаващ една от най-високите степени в страната.
Продължават и заниманията по йога. Те ще се провеждат в салона на училище „Алеко Константинов” в дните вторник и четвъртък от 18.00 ч.
Интересът към тази източна система се засилва и е полезен избор за хората от всички възрасти. Терапевтичният ефект на йога е доказан и все повече хора го разбират. Дори като изграждане на чисто физически качества, системата е много ефективна. Хора с двигателни проблеми също намират облекчение и оздравителен ефект с йога.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 27, 2016 10:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама