Изпращаме ноември и посрещаме декември с тържества

Милена Митева
От Милена Митева ноември 30, 2018 11:40

Изпращаме ноември и посрещаме  декември с тържества

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #46/126, 30 ноември – 6 декември 2018 г.

Свързани публикации

Краят на месец ноември и целият декември ще бъдат празнични в региона.

Харманли

Първи палят светлините на Коледната елха в Харманли. Тя ще грейне на 30 ноември, петък. В 17:00 часа на площад „Възраждане“ ще започне спектакълът „Фолклорна магия“, в който ще вземат участие артисти от Държавен куклен театър от Стара Загора.
От 3 до 7 декември за децата ще се проведе „Коледна сръчкомания“.
В Културния център, през цялата седмица от 16:00 до 18:00 часа посетителите ще могат да сътворят пощенска кутия за желания и послания до Дядо Коледа.
На 19 декември, сряда, от 17:00 часа ще стартира празничен концерт „Коледна звезда над нас блести“. Той ще бъде отново на площада. В него ще се изявят читалищата “Дружба“, “Харманли – 2001“, ТК „Гергана“, ТС „Хорищенци“, ДТС „Хорищенче“ с ръководител Галина Христова.
На 31 декември ще се състои празнично веселие „Заедно в Новогодишната нощ“. То стартира в 23:00 часа на същото място.

Симеоновград

В Симеоновград запалването на светлините на елхата ще се състои на връх Празника на града – 6 декември от 17:30 часа. Честванията по този повод започват ден по-рано.
В 10:30 часа в Общинска администрация (ОбА) ще има Ден на отворените врати.
В 17:30 часа вокална група “Водолей” към читалище “Развитие – 1882” ще отпразнува своя юбилеен концерт – 20 години на сцена.
За 6 декември от 10:00 часа е предвидена Празнична Света Литургия в църквата “Св. Николай Чудотворец”, където ще бъде раздаден рибен курбан.
В 10:45 часа ще бъде тържествено вдигане на знамената пред сградата на ОбА.
В 11:00 часа е началото на Тържествена сесия, която ще бъде в зала №14.
Празничен концерт и награждаване на 10-те най-добри спортисти и изявени деца на общината ще се състои в 12:30 часа в НЧ ”Развитие 1882”.
В 17:30 часа светлините на Коледната елха пред сградата на ОбА – Симеоновград, ще грейнат.

Любимец

В Любимец лампичките на коледното дърво ще грейнат на 3 декември от 17:00 часа на площад „Трети март“. На сцена пред елхата празнична програма ще има за децата. А в специално приготвена кутия, малчуганите ще могат да пускат своите писма за Дядо Коледа.

Ивайловград

Коледната елха в Ивайловград ще грейне на 11 декември от 16:30 часа. Събитието ще бъде на площад „Тракия“. Ще има участие на вълшебник и местни групи към НЧ „Пробуда – 1914“.

Хасково

Тържествата в областния град започват на 6 декември, а последното събитие в календара е на 1 януари.
На 15 декември ще бъде открит Трети Национален фестивал на коледната и новогодишната песен. Тогава в Младежкия център ще бъде издигната и традиционната 8 метрова сурвачка.
На 19 декември Държавна опера Стара Загора ще представи мюзикъла за деца „Машина на времето“. Церемонията „Спортист на годината“ е на 20 декември.
На 21 декември е концертът на Васил Петров с оркестъра на Държавна опера – Стара Загора. На следващия ден от 14.00 ч. ще има „Ледена пързалка“ – Шоу на лед представя Кънки клуб „Денкова – Стависки.
На 26 декември е Третият фестивал на коледарските и маскарадни групи, тогава е и концертът на Йорданка Христова. Криско и Тита ще се представят пред хасковска публика на 28 декември. В Новогодишната нощ е концертът на Николина Чакърдъкова и танцова формация.
Входът за всички събития е свободен.

Тополовград

Празничната програма за събитията в Тополовград може да видите на 5 страница.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 30, 2018 11:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.