Изпращаме ноември и посрещаме декември с тържества

Милена Митева
От Милена Митева ноември 30, 2018 11:40

Изпращаме ноември и посрещаме  декември с тържества

Краят на месец ноември и целият декември ще бъдат празнични в региона.

Харманли

Първи палят светлините на Коледната елха в Харманли. Тя ще грейне на 30 ноември, петък. В 17:00 часа на площад „Възраждане“ ще започне спектакълът „Фолклорна магия“, в който ще вземат участие артисти от Държавен куклен театър от Стара Загора.
От 3 до 7 декември за децата ще се проведе „Коледна сръчкомания“.
В Културния център, през цялата седмица от 16:00 до 18:00 часа посетителите ще могат да сътворят пощенска кутия за желания и послания до Дядо Коледа.
На 19 декември, сряда, от 17:00 часа ще стартира празничен концерт „Коледна звезда над нас блести“. Той ще бъде отново на площада. В него ще се изявят читалищата “Дружба“, “Харманли – 2001“, ТК „Гергана“, ТС „Хорищенци“, ДТС „Хорищенче“ с ръководител Галина Христова.
На 31 декември ще се състои празнично веселие „Заедно в Новогодишната нощ“. То стартира в 23:00 часа на същото място.

Симеоновград

В Симеоновград запалването на светлините на елхата ще се състои на връх Празника на града – 6 декември от 17:30 часа. Честванията по този повод започват ден по-рано.
В 10:30 часа в Общинска администрация (ОбА) ще има Ден на отворените врати.
В 17:30 часа вокална група “Водолей” към читалище “Развитие – 1882” ще отпразнува своя юбилеен концерт – 20 години на сцена.
За 6 декември от 10:00 часа е предвидена Празнична Света Литургия в църквата “Св. Николай Чудотворец”, където ще бъде раздаден рибен курбан.
В 10:45 часа ще бъде тържествено вдигане на знамената пред сградата на ОбА.
В 11:00 часа е началото на Тържествена сесия, която ще бъде в зала №14.
Празничен концерт и награждаване на 10-те най-добри спортисти и изявени деца на общината ще се състои в 12:30 часа в НЧ ”Развитие 1882”.
В 17:30 часа светлините на Коледната елха пред сградата на ОбА – Симеоновград, ще грейнат.

Любимец

В Любимец лампичките на коледното дърво ще грейнат на 3 декември от 17:00 часа на площад „Трети март“. На сцена пред елхата празнична програма ще има за децата. А в специално приготвена кутия, малчуганите ще могат да пускат своите писма за Дядо Коледа.

Ивайловград

Коледната елха в Ивайловград ще грейне на 11 декември от 16:30 часа. Събитието ще бъде на площад „Тракия“. Ще има участие на вълшебник и местни групи към НЧ „Пробуда – 1914“.

Хасково

Тържествата в областния град започват на 6 декември, а последното събитие в календара е на 1 януари.
На 15 декември ще бъде открит Трети Национален фестивал на коледната и новогодишната песен. Тогава в Младежкия център ще бъде издигната и традиционната 8 метрова сурвачка.
На 19 декември Държавна опера Стара Загора ще представи мюзикъла за деца „Машина на времето“. Церемонията „Спортист на годината“ е на 20 декември.
На 21 декември е концертът на Васил Петров с оркестъра на Държавна опера – Стара Загора. На следващия ден от 14.00 ч. ще има „Ледена пързалка“ – Шоу на лед представя Кънки клуб „Денкова – Стависки.
На 26 декември е Третият фестивал на коледарските и маскарадни групи, тогава е и концертът на Йорданка Христова. Криско и Тита ще се представят пред хасковска публика на 28 декември. В Новогодишната нощ е концертът на Николина Чакърдъкова и танцова формация.
Входът за всички събития е свободен.

Тополовград

Празничната програма за събитията в Тополовград може да видите на 5 страница.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 30, 2018 11:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама