Изпълненията на деца от Харманли и Симеоновград – най-добри във фестивал

Милена Митева
От Милена Митева април 29, 2016 13:23

Изпълненията на деца от Харманли и  Симеоновград – най-добри във фестивал

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 17/651, година XIV, 28 април-5 май 2016

Свързани публикации

Танцьорите са най-големите таланти на Харманли. Това стана ясно след оценката на журито на III Национален фестивал за руската поезия за песен и танц „Пусть всегда будет солнце“. Той се проведе в Харманли на 23 април. На него участие взеха 23 формации и няколко индивидуални изпълнители.
Според журито в състав: Кристина Иванова – председател, и членове – Ина Порязова и Мина Льондева, в категорията за участници от предучилищна възраст най-добре се представи балетната формация към ЦДГ “Детски свят“ с „Танц с чадърчета” по хореография на госпожа Михайлова.
Малките балерини от формацията към ОДЗ „Пролет“ се класираха на второ място. Техният ръководител госпожа Лидия Митрева ги подготви за фестивала с руски цигански танц „Край огъня“.
Самодейците от ОДЗ “Ален мак“, с ръководител Виолета Желева, представиха танца „Приятелство“, който ги класира на трето място.
Балерините от Студио за модерен балет „Ритъм“ към НЧ “Дружба“, които танцуваха в категорията от 1 до 4 клас, бяха отличени с първо място. Втори в тази класация бе Балет „Вива“ към НЧ “Харманли-2001“, които представиха танца „Катюша“.
Възпитаниците от СОУ “Свети Климент Охридски“, Симеоновград, грабнаха сребърен приз.
В категорията „мажоретни състави“ мажоретките на Симеоновград от НУ „Отец Паисий“, с ръководител Гергана Димитрова, убедиха журито в таланта си.
Ивона Янева от НЧ “Дружба“, Харманли, спечели първото място в категорията от 5-8 клас, като изпълни песента „Зимний сон“.
Събитието бе посетено от над 200 човека. „Изключително трудно е да се организира мероприятие от този тип“, организаторът на събитието Грозданка Карагьозова.

Милена Митева
От Милена Митева април 29, 2016 13:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.