Изпълненията на деца от Харманли и Симеоновград – най-добри във фестивал

Милена Митева
От Милена Митева април 29, 2016 13:23

Изпълненията на деца от Харманли и  Симеоновград – най-добри във фестивал

Танцьорите са най-големите таланти на Харманли. Това стана ясно след оценката на журито на III Национален фестивал за руската поезия за песен и танц „Пусть всегда будет солнце“. Той се проведе в Харманли на 23 април. На него участие взеха 23 формации и няколко индивидуални изпълнители.
Според журито в състав: Кристина Иванова – председател, и членове – Ина Порязова и Мина Льондева, в категорията за участници от предучилищна възраст най-добре се представи балетната формация към ЦДГ “Детски свят“ с „Танц с чадърчета” по хореография на госпожа Михайлова.
Малките балерини от формацията към ОДЗ „Пролет“ се класираха на второ място. Техният ръководител госпожа Лидия Митрева ги подготви за фестивала с руски цигански танц „Край огъня“.
Самодейците от ОДЗ “Ален мак“, с ръководител Виолета Желева, представиха танца „Приятелство“, който ги класира на трето място.
Балерините от Студио за модерен балет „Ритъм“ към НЧ “Дружба“, които танцуваха в категорията от 1 до 4 клас, бяха отличени с първо място. Втори в тази класация бе Балет „Вива“ към НЧ “Харманли-2001“, които представиха танца „Катюша“.
Възпитаниците от СОУ “Свети Климент Охридски“, Симеоновград, грабнаха сребърен приз.
В категорията „мажоретни състави“ мажоретките на Симеоновград от НУ „Отец Паисий“, с ръководител Гергана Димитрова, убедиха журито в таланта си.
Ивона Янева от НЧ “Дружба“, Харманли, спечели първото място в категорията от 5-8 клас, като изпълни песента „Зимний сон“.
Събитието бе посетено от над 200 човека. „Изключително трудно е да се организира мероприятие от този тип“, организаторът на събитието Грозданка Карагьозова.

Милена Митева
От Милена Митева април 29, 2016 13:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.