Измамници измислиха нови схема за печалба

Сакар нюз
От Сакар нюз март 25, 2020 10:31

Измамници  измислиха нови схема за печалба

Телефонните измамниците започнаха да работят по нови схеми след обявяването на пандемията. Всички те са свързани с искането на пари.
„Поставени в условията на извънредно положение, хората са склонни да действат прибързано, под влияние на силни емоции. Същевременно, тази ситуация е „добра среда” за развиване на престъпни намерения“, съобщават от пресцентъра на МВР.
Измамниците успешно използват желанието на хората да помагат на полицията, други ще се възползват от страха и несигурността около разпространението на коронавируса.
От полицията пре- дупреждават, че е възможно сценариите за телефонни измами да бъдат свързани с COVID -19.
Единият от тях е, че полицията търси съдействие от вас при провеждане на операция за задържане на телефонни измамници;
– другият е обаждане от непознат, който се представя за лекар, твърди, че Ваш близък или роднина е заразен с коронавирус и е необходимо да заплатите определена сума за неговото лечение;
– трети е свързан с плащане на пари за освобождаване на колетна пратка, съдържаща лекарства, ваксини, отвари и др. за лечение на коронавирус инфекция или медицински предпазни средства като маски, ръкавици и др.;
четвъртият за сега е даване на капаро за закупуване на лекарства, ваксини срещу коронавирус, медицински предпазни средства и др. на по-изгодни цени.
Към момента няма ваксини, таблетки, отвари, лосиони или други продукти с рецепта или без рецепта, за „излекуване“ от COVID -19 – онлайн или в магазин.
Уязвимата група хора, които могат да бъдат измамени по този начин са възрастни хора и такива по селата.
Заплахите са свързани и с посещение на дома от непознати лица облечени в защитни медицински облекла. Те могат да извършат кражби на пари или скъпи предмети.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 25, 2020 10:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.