Измамени наследници си върнаха нивите чрез съда

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 22, 2017 08:47

Измамени наследници си  върнаха нивите чрез съда

В дело, гледано в Районният съд в Тополовград, осем наследници на Л.И.З. от с. Каменна река оспориха като незаконна продажбата на негови имоти.
В исковата молба твърдят, че всички тези имоти са били предоставени за ползване под аренда до 2013 г., като през същата година рентата им била отказана, като им е било обяснено, че земите им са продадени. Твърдят, че всички тези наследствени земи, предмет на реституционното решение на поземлена комисия, са били продадени с нотариален акт, като купувач по сделката е ответникът „Ставен”АД. Според тях продажбата е извършена от напълно непознати за тях лица, които не са наследници на Л.И.З., като освен техните собствени имота са били продадени и други два, които са собственост на други хора и не са предмет на предявения от тях иск.
Осемте наследници са сезирали Районна прокуратура – Тополовград. От там са уведомени, че са установили продавачите, които в нотариален акт са представили удостоверение за наследници № 70/29.02.2012 г. на кмета на село Каменна река, с изцяло невярно съдържание. В него кметът на селото З.А. е вписала като наследници и други лица, които са продавачи по сделката.
Тополовградският районен съд осъди „Ставен”АД да предаде на осемте наследника на Л.И.З. владението върху цитираните имоти, които владее без основание. Фирмата ще трябва да плати и разноските от 1 565 лв.
Решението подлежи на обжалване пред ЯОС в двуседмичен срок от съобщението на страните.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 22, 2017 08:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама