Избрани бяха и останалите трима кметове в община Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 8, 2019 16:32

Избрани бяха и останалите трима кметове в община Тополовград

Селата Орлов дол, Радовец и Синапово, които са със статут на кметства избраха своите кметове, които ще ги управляват през започващия 2019 – 2023 г. мандат на местните власти на балотаж.
Най-драматичен се оказа изборът в с. Орлов дол, където кандидатът на „БСП за България“ Виолета Георгиева надделя над опонента си от „Възраждане“ Красимир Костов – досегашен дългогодишен кмет, само с 1 глас. От общо 378 гласували има само 10 невалидни бюлетини, като Георгиева получава 182 гласа, а Костов 181, като има и 5 бюлетини с вот „Не подкрепям никого“.
В с. Радовец кандидатът на СДС Стоян Пильонов, който се явява за 5-ти път като такъв, сега спечели доверието на съселяните си. За него от 369 гласували на изборите са дали вота си 190 от тях, а за опонентката му от „Възраждане“ Христина Маврева – досегашен кмет, гласа си са дали 157 местни избиратели. Тук има 19 недействителни бюлетини и 3 с вот „Не подкрепям никого“.
В с. Синапово състезанието между двамата адаши завърши с победа за кандидата от ГЕРБ Тенчо Янчев Димитров, който получава подкрепата на 141 души от съселяните си, а опонента му от „Възраждане“ Теню Минчев Тенев е получил 87 гласа. Тук гласувалите са общо 245, недействителните бюлетини са 14, а тези с вот „Не подкрепям никого“ са 3.
Тези новоизбрани кметове се присъединиха към колегите си, които бяха избрани на първи тур – Надка Динчева в Хлябово, Тодорка Арнаудова в Орешник и Христо Илчев в с Устрем и с това пъзелът на кметовете и съветниците в местната власт за мандат 2019-2023 г. в община Тополовград бе нареден.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 8, 2019 16:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама