Избрани бяха и останалите трима кметове в община Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 8, 2019 16:32

Избрани бяха и останалите трима кметове в община Тополовград

Селата Орлов дол, Радовец и Синапово, които са със статут на кметства избраха своите кметове, които ще ги управляват през започващия 2019 – 2023 г. мандат на местните власти на балотаж.
Най-драматичен се оказа изборът в с. Орлов дол, където кандидатът на „БСП за България“ Виолета Георгиева надделя над опонента си от „Възраждане“ Красимир Костов – досегашен дългогодишен кмет, само с 1 глас. От общо 378 гласували има само 10 невалидни бюлетини, като Георгиева получава 182 гласа, а Костов 181, като има и 5 бюлетини с вот „Не подкрепям никого“.
В с. Радовец кандидатът на СДС Стоян Пильонов, който се явява за 5-ти път като такъв, сега спечели доверието на съселяните си. За него от 369 гласували на изборите са дали вота си 190 от тях, а за опонентката му от „Възраждане“ Христина Маврева – досегашен кмет, гласа си са дали 157 местни избиратели. Тук има 19 недействителни бюлетини и 3 с вот „Не подкрепям никого“.
В с. Синапово състезанието между двамата адаши завърши с победа за кандидата от ГЕРБ Тенчо Янчев Димитров, който получава подкрепата на 141 души от съселяните си, а опонента му от „Възраждане“ Теню Минчев Тенев е получил 87 гласа. Тук гласувалите са общо 245, недействителните бюлетини са 14, а тези с вот „Не подкрепям никого“ са 3.
Тези новоизбрани кметове се присъединиха към колегите си, които бяха избрани на първи тур – Надка Динчева в Хлябово, Тодорка Арнаудова в Орешник и Христо Илчев в с Устрем и с това пъзелът на кметовете и съветниците в местната власт за мандат 2019-2023 г. в община Тополовград бе нареден.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 8, 2019 16:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.