Изборният ден в Тополовград премина сравнително спокойно

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 8, 2015 07:12

Изборният ден в Тополовград премина  сравнително спокойно

Денят на втория тур на изборите за местна власт премина сравнително спокойно, докато в дните преди провеждането му имаше информация за физическо посегателство върху хора, заради изразената им позиция и подкрепа за един от кандидатите. Бдителни избиратели съобщиха за подмяна на химикалките в две от секциите в Тополовград, които заредени със т. нар. „симпатично мастило” след известно време изчезващо, правят бюлетините да изглеждат недействителни.
От страна на ГЕРБ бяха подменени техни представители – най-вече председатели и секретари на СИК в осем избирателни секции, като за целта хората от Тополовград бяха подменени с хора от Любимец и другаде.
Промени бяха направени и от БСП –Лява България.
Имаше и изборен туризъм. Напълно непознати хора гласуваха в много секции – в Радовец, Устрем, Мрамор, Капитан Петко Войвода, Българска поляна, Каменна река и на други места. Кой, как и защо ги е регистрирал и докарал не е трудно за читателите да се досетят, като все пак оставяме това в сферата на догадките, още повече че вече избраният кмет Божинов категорично отхвърли слуховете, че той и неговите хора са ги регистрирали.
Самото гласуване вървеше спокойно, ритмично и без напрежение, поради по-малкия брой и по лесни бюлетини.
Общо 5 сигнали и жалби, всички разгледани и взето решение по тях, са постъпили в ОИК. Най-сериозното е по казуса с отворения чувал с изборни книжа от седма секция, където с Решение № 174 комисията е постановила: „Да затвори с лента с подписите на всички членове на ОИК-Тополовград помещението с установения отворен чувал с бюлетини на секция 263200007. Да уведоми писмено компетентния орган – Районна прокуратура за съдействие”.
Останалите четири са жалби постъпили в периода между двата тура. Едната е отправена към прокуратурата, другите, двете са отхвърлени като неоснователни, а едната е оставена без уважение. След като станаха ясни резултатите от избора за кмет на общината на площада се изсипаха стотици поддръжници на новия стар кмет Божин Божинов, за да изразят радостта си от постигнатия резултат и завиха голямо хора начело с кмета с националния флаг в дясната му ръка.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 8, 2015 07:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.