Изборите отминаха – плакатите останаха. Кой ще ги чисти?

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 22, 2019 10:27

Изборите отминаха – плакатите  останаха. Кой ще ги чисти?

/коментар/
Изборните страсти отшумяват лека – полека. Нареди се пъзелът на местната власт, ще се пререди и този в администрацията на общината. Кой обаче ще почисти плакатната шарения в общината след изборите? Със заповед на кмета на общината преди началото на изборната кампания за разполагането на агитационните материали, освен определянето на местата, където можеше да се прави това, имаше и друго разпореждане. Това, че участниците в изборите след тяхното приключване трябва да си премахнат . Само че такова нещо по традиция в Тополовград няма. Не стига, че никой не се съобрази с определените места за лепени на плакати, ами и никой досега не е е показал намерение да ги чисти.
Шаренията е пълна – по огради, стълбове, стени, гаражни врати и каквото ви дойде на ума. Много от „експонатите“ в тази своеобразна „фото галерия” са изпокъсани и разлепени. Но си стоят и никой не се стряска ни от заповеди, ни от уведомителни или предупредителни писма. Чакат – вятъра, дъжда, мъглата, времето като цяло, да свършат работата вместо тези, които са ги налепили.
Така е всеки път, след всеки избор, без значение за какво е, но най-много след местни избори. Вероятно от Общинската администрация ще повикат на помощ „неволята” и като видят, че никой не проявява и грам желание да почисти това, с което е замърсил обществената среда, ще пратят хора да свалят ненужните вече плакати и да почистят пространството наоколо. Но трябва ли да е така? Разбира се, че не. Но явно политици и изборджии най-обичат да прилагат в действие онази крилата фраза, родена от народа български: „Изтъкахме платното и ритнахме кросното”. И то за голямо съжаление, не само в този случай.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 22, 2019 10:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.