Изборите отминаха – плакатите останаха. Кой ще ги чисти?

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 22, 2019 10:27

Изборите отминаха – плакатите  останаха. Кой ще ги чисти?

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #43/172, 22-28 ноември 2019 г.

Свързани публикации

/коментар/
Изборните страсти отшумяват лека – полека. Нареди се пъзелът на местната власт, ще се пререди и този в администрацията на общината. Кой обаче ще почисти плакатната шарения в общината след изборите? Със заповед на кмета на общината преди началото на изборната кампания за разполагането на агитационните материали, освен определянето на местата, където можеше да се прави това, имаше и друго разпореждане. Това, че участниците в изборите след тяхното приключване трябва да си премахнат . Само че такова нещо по традиция в Тополовград няма. Не стига, че никой не се съобрази с определените места за лепени на плакати, ами и никой досега не е е показал намерение да ги чисти.
Шаренията е пълна – по огради, стълбове, стени, гаражни врати и каквото ви дойде на ума. Много от „експонатите“ в тази своеобразна „фото галерия” са изпокъсани и разлепени. Но си стоят и никой не се стряска ни от заповеди, ни от уведомителни или предупредителни писма. Чакат – вятъра, дъжда, мъглата, времето като цяло, да свършат работата вместо тези, които са ги налепили.
Така е всеки път, след всеки избор, без значение за какво е, но най-много след местни избори. Вероятно от Общинската администрация ще повикат на помощ „неволята” и като видят, че никой не проявява и грам желание да почисти това, с което е замърсил обществената среда, ще пратят хора да свалят ненужните вече плакати и да почистят пространството наоколо. Но трябва ли да е така? Разбира се, че не. Но явно политици и изборджии най-обичат да прилагат в действие онази крилата фраза, родена от народа български: „Изтъкахме платното и ритнахме кросното”. И то за голямо съжаление, не само в този случай.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 22, 2019 10:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама