Избирателите се възползваха добре от преференциите

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 1, 2015 10:46

Според обобщените и крайни данни от ОИК – Тополовград, в новия Общински съвет за мандат 2015-2019 г. на малката сакарска община, който ще е отново от 17 члена, влизат следните съветници. Трима са от МК ”ЗА”, петима от ГЕРБ, седем от МК „Възраждане” и по един от АБВ и НФСБ. Преференциално пренареждане има и при трите листи, които са вкарали повече от един съветник. Така при МК „ЗА” община Тополовград”, освен водача Добрин Парнаров, съветници стават и Райчо Стоянов и Петко Костов, които са съответно 4-ти и 6-ти в листата. При ГЕРБ освен водача Васил Сяров, който отива и на балотаж като кандидат-кмет срещу Божин Божинов от МК „Възраждане”, съветници стават Атанас Анастасов – 3-ти, Тодор Кьосев – 5-ти, Николай Колев – 7-ми и Христо Сербезов – 8-ми. При МК „Възраждане” в ОбС отиват първите трима – Коста Стойчев, Наско Стоянов и Пламен Минчев и след тях: Красимир Иванов – 5-ти, Банко Банков – 7-ми, Георги Георгиев – 8-ми и Добромира Николова – 11-та. От АБВ съветник става водачът и кандидат за кмет Димитър Димитров, а от НФСБ – колегата му Хари Мочев.
Състав от 16 мъже и 1 жена, от които 10 стават съветници за първи път. Разбира се, възможно е съставът на местния парламент да бъде променен при отказ от мандат на някой от избраните или преминаването му на работа на длъжност, която не позволява да бъде и съветник. Оказа се, че избирателите доста добре са разбрали и са се възползвали от възможността за преференциален вот за общинските съветници. Така в повечето от листите са настъпили доста размествания, които със сигурност са объркали нечии сметки или пък са подредили други, но подредбата на партиите и коалициите, които са издигнали и подредили съответните кандидати, не е същата.
Краткият анализ показва, че на политическата сцена в Тополовградско има доста нови играчи, изненадващи резултати и нови политически състояния. За всичко това в следващия брой на вестника.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 1, 2015 10:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама