Иван Донев: Светът на лукса ме научи да имам респект към бедността 

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2015 10:10

Иван Донев: Светът на лукса ме научи да имам респект към бедността 

Акценти

  • Българският дизайнер работи в момента по културен проект – българският фолклор по света

Свързани публикации

Как едно момче от Раковски извървява пътя до Рим и се превръща в „българина, осиновен от „от котюра“ на Италия“ по определението на журналисти от Вечния град? Като следваш мечтата си и здраво работиш, не е задължително да имаш пари и да си син на някой, отговоря Иван Донев в интервю на д-р Неделя Щонова, което зрителите на БТВ ще гледат на 17 март в предаването „Преди обед“. Единственият българин в италианската висша мода облече красивата водеща на рубриката „Духът на здравето“ в супер елегантен тоалет, за световната премиера на италианския филм „Децата на Маам”. Във филма костюмите на героите са създадени от Иван Донев. Историята отвежда зрителите в бивш римски месокомбинат, превърнат от група свободни артисти в галерия, която всъщност се появява, за да защити бедните хора, нанесли се незаконно там и застрашени от изгонване. „Снимките сред истински бездомници от една страна, животът ми сред обикновените хора и контактът с лукса, с дамите от червения килим от друга страна, ме научиха да имам респект към бедността“, споделя още младият дизайнер в тв интервюто.  

На премиерата на лентата, в рамките на „София филм фест“, Иван Донев и д-р Неделя Щонова дефилираха заедно с кинолегендата Франко Неро, изпълнителя на главната роля Лука Лионело, режисьора Паоло Консорти и продуцента Джузепе Лепоре.

Българският дизайнер работи в момента по културен проект – българският фолклор по света. Сега подготвя костюми за изложба в Доха, Катар. Българският фолклор е вдъхновение за мен, признава завършилият музикална паралелка с народно пеене в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Пловдив. Модните ревюта на магистъра от най-старата академия за висша мода в Рим – „Коефия”, винаги са на фон с народна българска музика. Според Донев много е важен начинът, по който носиш една дреха – дава пример, с каква горда осанка застават нашите народни изпълнители пред световната публика. 

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2015 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.