Иван Донев: Светът на лукса ме научи да имам респект към бедността 

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2015 10:10

Иван Донев: Светът на лукса ме научи да имам респект към бедността 

Акценти

  • Българският дизайнер работи в момента по културен проект – българският фолклор по света

Свързани публикации

Как едно момче от Раковски извървява пътя до Рим и се превръща в „българина, осиновен от „от котюра“ на Италия“ по определението на журналисти от Вечния град? Като следваш мечтата си и здраво работиш, не е задължително да имаш пари и да си син на някой, отговоря Иван Донев в интервю на д-р Неделя Щонова, което зрителите на БТВ ще гледат на 17 март в предаването „Преди обед“. Единственият българин в италианската висша мода облече красивата водеща на рубриката „Духът на здравето“ в супер елегантен тоалет, за световната премиера на италианския филм „Децата на Маам”. Във филма костюмите на героите са създадени от Иван Донев. Историята отвежда зрителите в бивш римски месокомбинат, превърнат от група свободни артисти в галерия, която всъщност се появява, за да защити бедните хора, нанесли се незаконно там и застрашени от изгонване. „Снимките сред истински бездомници от една страна, животът ми сред обикновените хора и контактът с лукса, с дамите от червения килим от друга страна, ме научиха да имам респект към бедността“, споделя още младият дизайнер в тв интервюто.  

На премиерата на лентата, в рамките на „София филм фест“, Иван Донев и д-р Неделя Щонова дефилираха заедно с кинолегендата Франко Неро, изпълнителя на главната роля Лука Лионело, режисьора Паоло Консорти и продуцента Джузепе Лепоре.

Българският дизайнер работи в момента по културен проект – българският фолклор по света. Сега подготвя костюми за изложба в Доха, Катар. Българският фолклор е вдъхновение за мен, признава завършилият музикална паралелка с народно пеене в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Пловдив. Модните ревюта на магистъра от най-старата академия за висша мода в Рим – „Коефия”, винаги са на фон с народна българска музика. Според Донев много е важен начинът, по който носиш една дреха – дава пример, с каква горда осанка застават нашите народни изпълнители пред световната публика. 

Сакар нюз
От Сакар нюз март 16, 2015 10:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама