Ивайловград върна визитата на град Лонго

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 1, 2017 12:36

Ивайловград върна  визитата на град Лонго

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 37/68 29 септември – 5 октомври 2017

Свързани публикации

Служители от Общинска администрация – Ивайловград, посетиха град Лонго, Франция, по повод участие в изложбата „Изкуството във всичките му форми“.
Заместник-кметът Красен Кръстев, заедно с общинския съветник Венцислав Токов, придружени от фотографа Йордан Йорданов и художничката София Деведжиева върнаха визитата седмица след посещението на френската делегация от Лонго, по време на „Кулинарния фестивал” в Ивайловград.
Изложбата бе открита от кмета на града Колет Фине на 12 септември и продължи до 17.
Побратимените градове представиха своите творби и обмениха опит с творческите си идеи.
Градовете Тарнов и Карчак от Унгария взеха участие със скулптури и керамика, Нуенчов – Полша, с наградени творби на ученици от Гимназия по изкуствата, както и творби на млади артисти от Полски културен институт в Париж. Ивайловград участва с фотографии (природа, бит, съвремие) и картини. Участваха също и местни творци от Лонго и Метропол Амиен.
Участниците от Ивайловград останаха възхитени от посрещането, програмата и отношението към тях. „Приятелите ни от Лонго винаги са ни впечатлявали със спокойствието и финеса, с които общуват и организират мероприятията си. Благодарение на това побратимяване, всяка година общественици, приложници, артисти и други успяват да се докоснат до френската култура и да обменят опит”, сподели зам.-кметът на общината Красен Кръстев.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 1, 2017 12:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.