Испански език в прогимназиален етап ще предлага основно училище

Милена Митева
От Милена Митева юни 14, 2019 09:35

Испански език в  прогимназиален етап ще предлага основно училище

„Учениците на ОУ „Иван Вазов“ – Харманли, от прогимназиален етап ще имат възможност да изучават и испански език през учебната 2019/2020 година“, съобщиха от ръководството на училището.
Петокласниците ще могат да избират дали искат да учат испански, или немски като втори език в избираемите учебни часове. Ако шестокласниците и седмокласниците също проявяват интерес към тези два езика, то те ще започнат изучаването им в заниманията по интереси.
„Много харманлийски деца избират да продължат своето образование в езикова гимназия в друг град със специалност испански език. Немският пък от години има силни позиции. Това ме накара да потърся възможност за своите ученици да се запознаят и с тези езици, преди да направят своя избор след основното си образование“, обясни директорът Светла Георгиева.
Училището има традиция в ранното чуждоезиково обучение. От следващата учебна година най-малките ще учат засилено основния език – английския. Те ще го изучават само устно, тъй като децата на тази възраст овладяват азбуката на родния език. Обучението ще се провежда в просторен самостоятелен езиков кабинет, с кът за игри. Игровият подход ще гарантира заинтересованост у децата, задържане на интереса им, постигане на по-високи и трайни резултати.

Милена Митева
От Милена Митева юни 14, 2019 09:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.