Инженерни и механизирани формирования тренират на река Дунав

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 12, 2020 14:13

Инженерни и механизирани формирования тренират на река Дунав

Акценти

  • Военнослужещите изпълнили задачи по устройване, оборудване и поддържане на 80-тонната паромна преправа.

Свързани публикации

За тридневно съвместно учение по преодоляване на широка водна преграда с паромни средства провело се от военнослужещи от два механизирани батальона. Те са от Единен център за начална подготовка – Плевен и инженерен батальон от състава на 55-ти инженерен полк в Белене.

От съобщението на МО още става ясно, че съвместните действия са се провели в района на 577 км от българския участък на река Дунав. Целите на занятието са били механик-водачите и командирите на машини да придобият практически навици по натоварване на плавателна платформа – паром, и преодоляване на водна преграда, да се усъвършенстват уменията на войсковия състав и да се повишат тяхната физическа издръжливост, психическа устойчивост и полева натренираност.

Военнослужещите изпълнили задачи по устройване, оборудване и поддържане на 80-тонната паромна преправа. Бойните машини на пехотата БМП-23 извършиха десант на остров Персин и посредством платформата се върнаха обратно на брега на реката.

Операцията се е ръководиле от заместник-командирът на Единния център за начална подготовка полковник Иван Вълев и командирът на 54-ти инженерен батальон подполковник Николай Николаев.

Изночник: МО

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 12, 2020 14:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама