Инженерни и механизирани формирования тренират на река Дунав

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 12, 2020 14:13

Инженерни и механизирани формирования тренират на река Дунав

Акценти

  • Военнослужещите изпълнили задачи по устройване, оборудване и поддържане на 80-тонната паромна преправа.

Свързани публикации

За тридневно съвместно учение по преодоляване на широка водна преграда с паромни средства провело се от военнослужещи от два механизирани батальона. Те са от Единен център за начална подготовка – Плевен и инженерен батальон от състава на 55-ти инженерен полк в Белене.

От съобщението на МО още става ясно, че съвместните действия са се провели в района на 577 км от българския участък на река Дунав. Целите на занятието са били механик-водачите и командирите на машини да придобият практически навици по натоварване на плавателна платформа – паром, и преодоляване на водна преграда, да се усъвършенстват уменията на войсковия състав и да се повишат тяхната физическа издръжливост, психическа устойчивост и полева натренираност.

Военнослужещите изпълнили задачи по устройване, оборудване и поддържане на 80-тонната паромна преправа. Бойните машини на пехотата БМП-23 извършиха десант на остров Персин и посредством платформата се върнаха обратно на брега на реката.

Операцията се е ръководиле от заместник-командирът на Единния център за начална подготовка полковник Иван Вълев и командирът на 54-ти инженерен батальон подполковник Николай Николаев.

Изночник: МО

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 12, 2020 14:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.