Интервал от час раздели малчугани на две събития в Града на Белоногата

Милена Митева
От Милена Митева юни 14, 2018 07:52

Интервал от час раздели малчугани на две събития в Града на Белоногата

Две събития разделиха малчуганите на Харманли в Международния ден на детето.
Причина за това е близкият часови интервал на старта им. Едното от тях се състоя в Градската градина на Харманли и бе по проект на „Бизнесът за Харманли“ и читалище „Харманли – 2001“. То започна в 17,00 часа и в него участваха малките и големи „Сладурани“ на Марияна Панайотова и „Щастливци“ на Петя Карабакалова.
С балетни танци се изявиха колективите „Ритъм“ и „Вива“.от двете читалища, ръководени от Галина Станкова.
Мажоретки и зумба танцьори също веселиха събралите се зрители пред лятната сцена в парка. Впечатления у публиката оставиха и театрално студио „Бърборино“. Възпитаниците на Иванка Моллова бяха подготвили постановка по „Пипи Дългото чорапче“ на Астрид Линдгрен.
Деца на бежанци от Афганистан също озариха сцената с усмивки. Те представиха две песни и изненадаха присъстващите с появата си на събитието.
За тези, за които празничният концерт не бе толкова вълнуващ, бе предоставена възможност да се изявят в приложните изкуства, водени от Светла Въжеклиева и Тамер Халил.
Възпитаници на Кирил Халваджиев представиха демонстрация по бойни изкуства.
На сцената в градската градина се изявиха около 300 участници, които бяха наблюдавани от 400 зрители.
Второто събитие, което бе организирано за малчуганите, се състоя в комплекс „Приказките“. То започна в 18,00 часа в лятната градина. Там децата бяха посрещнати от аниматор и получиха безплатен сладолед. Имаха възможност да се снимат в патрулен автомобил на полицията и да танцуват и играят организирано.
Първият ден от юни бе двоен празник за децата до IV клас от харманлийските училища, защото по-рано, същия ден,те получиха удостоверението си за завършена учебна година. Със стихове и песни учениците закриха годината и дадоха старт на ваканцията си. Към щастието бе добавено и малко разочарование, защото за голяма част от тях липсваше празнична атмосфера за Деня на детето. По главната улица и центъра липсваха търговци на балони и детски играчки, както се е случвало други години. Тогава имаше надуваеми замъци и батути и много лакомства.
Трудност за някои родители се оказа сами да забавляват децата си през целия ден. Повечето разчитаха на по-мащабно организирани събития, в които децата да бъдат забавлявани като главни участници, а не да останат зрители.

 

Милена Митева
От Милена Митева юни 14, 2018 07:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.