Интервал от час раздели малчугани на две събития в Града на Белоногата

Милена Митева
От Милена Митева юни 14, 2018 07:52

Интервал от час раздели малчугани на две събития в Града на Белоногата

Две събития разделиха малчуганите на Харманли в Международния ден на детето.
Причина за това е близкият часови интервал на старта им. Едното от тях се състоя в Градската градина на Харманли и бе по проект на „Бизнесът за Харманли“ и читалище „Харманли – 2001“. То започна в 17,00 часа и в него участваха малките и големи „Сладурани“ на Марияна Панайотова и „Щастливци“ на Петя Карабакалова.
С балетни танци се изявиха колективите „Ритъм“ и „Вива“.от двете читалища, ръководени от Галина Станкова.
Мажоретки и зумба танцьори също веселиха събралите се зрители пред лятната сцена в парка. Впечатления у публиката оставиха и театрално студио „Бърборино“. Възпитаниците на Иванка Моллова бяха подготвили постановка по „Пипи Дългото чорапче“ на Астрид Линдгрен.
Деца на бежанци от Афганистан също озариха сцената с усмивки. Те представиха две песни и изненадаха присъстващите с появата си на събитието.
За тези, за които празничният концерт не бе толкова вълнуващ, бе предоставена възможност да се изявят в приложните изкуства, водени от Светла Въжеклиева и Тамер Халил.
Възпитаници на Кирил Халваджиев представиха демонстрация по бойни изкуства.
На сцената в градската градина се изявиха около 300 участници, които бяха наблюдавани от 400 зрители.
Второто събитие, което бе организирано за малчуганите, се състоя в комплекс „Приказките“. То започна в 18,00 часа в лятната градина. Там децата бяха посрещнати от аниматор и получиха безплатен сладолед. Имаха възможност да се снимат в патрулен автомобил на полицията и да танцуват и играят организирано.
Първият ден от юни бе двоен празник за децата до IV клас от харманлийските училища, защото по-рано, същия ден,те получиха удостоверението си за завършена учебна година. Със стихове и песни учениците закриха годината и дадоха старт на ваканцията си. Към щастието бе добавено и малко разочарование, защото за голяма част от тях липсваше празнична атмосфера за Деня на детето. По главната улица и центъра липсваха търговци на балони и детски играчки, както се е случвало други години. Тогава имаше надуваеми замъци и батути и много лакомства.
Трудност за някои родители се оказа сами да забавляват децата си през целия ден. Повечето разчитаха на по-мащабно организирани събития, в които децата да бъдат забавлявани като главни участници, а не да останат зрители.

 

Милена Митева
От Милена Митева юни 14, 2018 07:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.