Интерактивно обучение на децата от ДГ „Ален мак“ засилва интереса им към науките

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 25, 2016 10:39

Интерактивно обучение на децата  от ДГ „Ален мак“ засилва интереса  им към науките

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 27/ 25 ноември -1 декември 2016 година

Свързани публикации

Интерактивно обучение в градина „Ален мак“ – Харманли, дава възможност на децата да усвояват знанията по-различно и интересно за тях.
Четвърта подготвителна група реализира общински проект на тема „Екокътове и разделно събиране“. Чрез софтуерната система Envision децата усвояват знанията по-различно и интересно за тях. Тя дава възможност за едновременната работа на всички деца – един компютър, много мишки. Учителят изобразява съдържанието на урока на екрана и посредством своите мишки те отговарят на зададените въпроси. По този начин се ангажира вниманието на всеки поотделно.
Във вторник децата от група „Слънчо“ демонстрираха напредъка си в това обучение. Темата на занятието бе „Земята – нашия дом“. Като за начало те показаха, че знаят как разделно се събират отпадъците. Разхвърлени по пода различни предмети, те изхвърляха в съответния за това кош.
На големия екран пред тях бе прожектиран филм за земята, сниман от високо. Той им показа богатото разнообразие на растителен и животински свят. След това започна практическата част на урока – задавани им бяха много въпроси, на които те трябваше да дадат отговор, с натискане на своите мишки. Чрез картинки, те отговаряха на това „Как човекът нанася вреда на околната среда“, „Кои са най-големите замърсители на въздуха“, „Как да спасим гората“ и „Как да пестим водата“.
Детската градина е закупила системата Envision за една учебна година. За успешното й изпълнение учителите на групата – госпожите Виолета Желева и Рени Палазова, преминаха двуседмична квалификационна форма на обучение.
Децата от всяка възрастова група в детската градина тази учебна година работят по вътрешни мини проекти.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 25, 2016 10:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.