Интерактивно обучение на децата от ДГ „Ален мак“ засилва интереса им към науките

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 25, 2016 10:39

Интерактивно обучение на децата  от ДГ „Ален мак“ засилва интереса  им към науките

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 27/ 25 ноември -1 декември 2016 година

Свързани публикации

Интерактивно обучение в градина „Ален мак“ – Харманли, дава възможност на децата да усвояват знанията по-различно и интересно за тях.
Четвърта подготвителна група реализира общински проект на тема „Екокътове и разделно събиране“. Чрез софтуерната система Envision децата усвояват знанията по-различно и интересно за тях. Тя дава възможност за едновременната работа на всички деца – един компютър, много мишки. Учителят изобразява съдържанието на урока на екрана и посредством своите мишки те отговарят на зададените въпроси. По този начин се ангажира вниманието на всеки поотделно.
Във вторник децата от група „Слънчо“ демонстрираха напредъка си в това обучение. Темата на занятието бе „Земята – нашия дом“. Като за начало те показаха, че знаят как разделно се събират отпадъците. Разхвърлени по пода различни предмети, те изхвърляха в съответния за това кош.
На големия екран пред тях бе прожектиран филм за земята, сниман от високо. Той им показа богатото разнообразие на растителен и животински свят. След това започна практическата част на урока – задавани им бяха много въпроси, на които те трябваше да дадат отговор, с натискане на своите мишки. Чрез картинки, те отговаряха на това „Как човекът нанася вреда на околната среда“, „Кои са най-големите замърсители на въздуха“, „Как да спасим гората“ и „Как да пестим водата“.
Детската градина е закупила системата Envision за една учебна година. За успешното й изпълнение учителите на групата – госпожите Виолета Желева и Рени Палазова, преминаха двуседмична квалификационна форма на обучение.
Децата от всяка възрастова група в детската градина тази учебна година работят по вътрешни мини проекти.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 25, 2016 10:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама